tirsdag, 23 mars 2021 10:35

Kjørte inn i postbilen på Ådalsveien

Skrevet av
Kjørte inn i postbilen på Ådalsveien Illustrasjonsfoto: Pixabay

Hun er ikke helt med, denne kvinnen i begynnelsen av 20-årene som en torsdags ettermiddag kjører på Gamle Ådalsvei. Oppmerksomheten har hun andre steder enn på veien foran seg.

Foran henne stopper postbilen. Den skal svinge til venstre og sjåføren venter fordi det kommer biler i motsatt retning. Men kvinnen som kommer kjørende bak, legger ikke merke til at bilen har stanset. I full fart braser hun inn i postbilen.

Postsjåføren hører et forferdelig brak og postbilen blir kastet fremover, over i motsatt kjørebane og treffer der en møtende Toyota Prius. Føreren av postbilen blir skadet i sammenstøtet og alle de tre involverte bilene får store skader.

Ringerike tingrett behandlet saken den 19.mars 2021. Kvinnen samtykket i at saken ble avgjort ved tilståelsesdom.

Retten er kommet til at siktede bør ilegges en bot på 12 000 kroner, subsidiært 22 dager fengsel. Retten viser til at 12 000 kroner, etter det opplyste er i samsvar med bøtedirektivet,samt at det er tale om en alvorlig ulykke hvor flere personer var involvert. Etter rettens oppfatning var det kun flaks at hendelsen ikke medførte langt alvorligere personskader blant de involverte. Retten bemerker at siktede i utgangspunktet vedtok botens størrelse, men at saken ble holdt som tilståelsessak da hun var uenig i tapsperiodens lengde. I lys av dette finner retten det uheldig å endre på straffen som siktede ble ilagt i forelegget. Retten finner derfor at straffen passende kan settes til 12 000 kroner, subsidiært 22 dager fengsel.

Videre mistet hun lappen i 4 måneder.

Sist redigert tirsdag, 23 mars 2021 13:30

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa