fredag, 04 oktober 2019 13:49

Planla kidnapping i Ådalen - endte med hærverk

Skrevet av
Planla kidnapping i Ådalen - endte med hærverk Illustrasjonsfoto: Jilbert Ebrahimi

Samboerparet hadde bodd sammen i mange år da kvinnen gjorde det slutt og flyttet inn hos en ny mann.

Etter at hun flyttet ut, ble eksmannen hennes kjent med en av venninnene hennes.

En vårdag i 2019 oppsøkte eksmannen den nye mannen. Men alle sammen var til stede. Hensikten til eksmannen var å få sin samboer tilbake. Det ble bråk og dagen etter utstedte Sør-Øst politidistrikt besøksforbud for eksmannen.

Hyrte en kriminell

Eksmannen kontaktet en tidligere kriminell, og fortalte en historie om at hans tidligere samboer nå ble banket opp av den nye mannen og at hun ble holdt der mot sin vilje. Han fortalte også at den nye mannen var slem mot barna sine.

Oppdraget gikk ut på at han skulle hente tilbake kvinnen og gi den nye mannen en lærepenge slik at han forstod at hun tilhørte eksen og ikke den nye mannen. Som betaling for jobben skulle få kr. 30 000 eller en bil.

Ingen hjemme

Planen var at eksmannen måtte befinne seg et annet sted for å ha alibi. Men drammenseren som skulle gjøre jobben, var ikke kjent på Ringerike. Mannen hadde derfor fått sin ekssamboers venninne til å være med for å vise vei.

Da de kom til boligen, viste det seg at det ikke var noen hjemme. Da fikk han beskjed over telefon at han skulle begå skadeverk mot boligen.

Knuste inventaret

Hun som var veiviser satt i bilen og hørte inventaret ble knust. Da drammenseren kom tilbake, hadde han med seg en PC under armen. Denne kastet de senere ut i et vann.

Saken ble oppklart

Hærverket skjedde i 2017. Saken ble henlagt av politiet i Hønefoss, men etter pågang ble den tatt opp igjen av politiet i Drammen.  Saken ble behandlet i Ringerike tingrett den 24.9.19.

Eksmannen, som sto bak hele planen, ble dømt til fengsel i 60 dager. Det samme fikk venninnen som medvirket som kjentmann, men her ble straffen gjort betinget med en prøvetid på to år.

Drammenseren som gjorde hærverket fikk 45 dager. Begge de to mennene må betale nærmere 110.000 i erstatninger.

Sist redigert fredag, 04 oktober 2019 18:10

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa