torsdag, 21 januar 2021 12:58

Cannabisdyrker dømt i Ringerike tingrett

Skrevet av
Cannabisdyrker dømt i Ringerike tingrett Foto: Pixabay

Han skal dømmes for flere forhold. Saken hans avgjøres på selveste nyttårsaften. Han har dyrket 12 cannabisplanter, oppbevart nesten en halv kilo marihuana, og over 100 gram cannabis.

Han skal også straffes for å ha kjørt i ruset tilstand to ganger, svarende til over 0,5 promille, ett tilfelle av kjøring uten gyldig førerrett og ett tilfelle av bruk av narkotika.

Det er narkotikaovertredelsen som er det alvorligste i denne saken. Når retten skal bedømme alvorligheten av dette, bruker de matematikk: 1 cannabisplante gir 30-40 gram tørket marihuana. Retten har følgelig kommet til at det i denne saken dreier seg om 360 til 480 gram røykbart materiale.

Straffen øker når plantene vokser

Plantene har vokst en del fra å være stiklinger, og det vurderes derfor riktig med domfellelse for fullbyrdet overtredelse, og ikke forsøk. Retten legger til grunn til at cannabisplantene har passert stadiet hvor det skal dømmes for forsøk. Siktede har selv forklart at plantene var 2-3 uker fra å være ferdige utvokste planter. Ved straffutmålingen er også produksjonskapasiteten et utgangspunkt. Dyrking skal videre i straffeutmålingssammenheng sammenlignes med innførsel av narkotika.

Sviende dom

Mannen, som er i slutten av femtiårene, hadde mye å svare for. Han fikk derfor 60 dager i fengsel. Men han fikk også en bot på 41.000. Og førerkortet mister han i tre år.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa