fredag, 02 august 2019 10:38

Utfor med nesten 2,5 i promille!

Skrevet av
Utfor med nesten 2,5 i promille! Foto: Frank Tverran

4 desiliter ren vodka ble litt i meste laget. Les deler av domsreferatet her.

Saken ble behandlet i Ringerike tingrett den 25.juli 2019. Saken ble avgjort ved såkalt tilståelsesdom, det vil si at siktede ikke hadde innvendinger mot påtalemyndighetenes påstand.

Siktede forklarte at han den 12. mai 2019 var på jobb fra kl. 07-19.15. Da han var ferdig besøkte han en bekjent som hadde kommet fra Polen. Han dro til vedkommende og drakk der 3-4 glass vodka som ikke var utblandet. Han følte seg da uvel og hadde glemt at han tidligere hadde tatt noe smertestillende.

Fordi han følte seg uvel, ringte han til en annen kamerat og spurte om kameraten kunne komme og hente han. Kameraten kunne komme først om en times tid, og siktede satte seg derfor inn i bilen på passasjersiden for å sove litt mens han ventet.

Da han våknet, viste det seg at kameraten likevel ikke kunne hente han fordi han ikke hadde noen til å passe barnet sitt. Siktede forklarer at han følte seg bedre da han våknet og tenkte at han kunne kjøre selv. Siktede forklarer at  han kjørte i retning sitt hjem. Bilen kom etter hvert utenfor veikanten og havnet på taket. Siktede forklarte at han kom seg ut av bilen og ringte til en kamerat som snakker norsk. Han skjønte at politi og ambulanse ville komme, og de kom etter hvert. Ambulansen tok siktede med til sykehuset. Han ble utskrevet fra sykehuset ca. kl. 03.00, tok en drosje hjem og gikk på jobb igjen påfølgende dag kl. 07.00.
 

På spørsmål svarte siktede at han drakk 3-4 glass vodka, hver på 1 dl, og mener at han totalt drakk ca. 0.4 liter. Det er slik han har forklart i politiavhøret.

Det er ca. 3,5 km fra siktedes bopel til der kameraten bor. Utforkjøringen skjedde omtrent midtveis mellom disse stedene . Siktede forklarte at det kan være at han kjørte ut av veien fordi han hadde drukket alkohol, eller det kan være fordi han kom for langt ut på veikanten.

Siktede forklarer at han kjørte sin egen bil. Det ble store materielle skader på bilen.

Siktede ble videre gjort kjent med påtalemyndighetens forslag til straff. Siktede sier at han vil gjerne fortsette å jobbe slik at han kan betale boten og gjelden han har. Han er klar over at han må betale. Han ønsker at han ikke skal måtte sone fengselsstraff, men det øvrige skjønner han at han må godta.

Siktede forklarer at det er litt vanskelig å si hvor høy brutto månedslønn han har. Tidligere hadde han fast lønn på kr 28 000 kr brutto pr. mnd. og fikk da utbetalt kr. 19 000 netto. Nå arbeider siktede på timesbasis og har da 30-33000 kr. brutto pr. mnd. Siktede forklarer at han jobber mer om sommeren enn om vinteren. Han får derfor høyere lønn om sommeren enn om vinteren. Det var i fjor han gikk over fra fastlønn til timelønn. Han forklarer at han må/vil jobbe mye for å betale gjeld.

Siktede erklærte seg straffskyldig i henhold til siktelsen. Siktede samtykket til at saken blir avgjort ved tilståelsesdom. Siktede ber om å bli behandlet på mildeste måte.

Og dommen lød på 28 dager i fengsel, bot på 42.000 kroner og inndragelse av førerkortet i 2,5 år.

Sist redigert fredag, 02 august 2019 10:44

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa