fredag, 11 januar 2019 13:06

Kjørte i 150 - skulle rekke båten

Skrevet av
Kjørte i 150 - skulle rekke båten Illustrasjonsfoto: Pixabay

Han hadde hatt førerkort en måneds tid da han i fjor sommer ble altfor hard på gassen. Nå må Hønefoss-gutten sone 14 dager.

Ringerike tingrett behandlet saken den 4. januar i år.

Den siktede 18-åringen ble gjort kjent med sin rett til å nekte å forklare seg, var villig til å forklare seg, og forklarte at han den aktuelle dagen skulle rekke Kielbåten.

Det var kjæresten som var passasjer i bilen. De hadde noe dårlig tid fordi kjæresten hadde vært hos legen, noe som hadde tatt lenger tid enn beregnet. Det var dessuten en del bobiler på veien slik at det var vanskelig å kjøre forbi før han kom til området ved avkjøringen til Isi hvor det er to felt i hans kjøreretning. Han la seg da ut i venstre felt og kjørte forbi flere biler. Etter å ha passert bilene la han seg ikke inn i høyre felt igjen, men fortsatte i venstre felt.

Da han kom ut av den andre tunnelen, før rundkjøringen, ble han stanset av politiet som kom bak med blålys. Det var først på dette tidspunktet han ble klar over at politiet lå bak.

Siktede vet at han kjørte for fort, men han så ikke på speedometeret slik at han ikke vet hvor fort han kjørte. Politiet fortalte at de hadde to målinger på han, en på ca. 140 km/t og en på 151,27 km/t.
 
Siktede sier at han har ikke noe grunn til å tvile på politiets målinger. Det er riktig at det er 90 km/t på den aktuelle strekningen. Siktede erkjenner straffeskyld for å ha holdt en hastighet på 151,27 km/t i 90-sonen.
Siktede var fokusert om kjøringen og fulgte ikke med på speedometeret. Siktede var kjent med bilen han kjørte. Siktede opplyser at han fikk førerkort på 18-års dagen.

Siktede ble videre gjort kjent med påtalemyndighetens forslag til straff og uttalte at en fengselsstraffhvor han må være borte fra skolen i 14 dager vil kunne få alvorlige konsekvenser for hvorvidt han vil få eksamen fra videregående. Han går siste året og det er strenge regler for fravær som kan medføre at han ikke får godkjent fag / får eksamen. Han ber om å bli behandlet på mildeste måte.

Forsvarer fikk ordet og ba om at siktede blir behandlet på mildeste måte.

Siktede samtykket til at saken blir avgjort ved tilståelsesdom.

I tillegg til at han må sitte inne i 14 dager, mister han førerkortet i ett år og må ta full ny førerprøve.

Sist redigert fredag, 11 januar 2019 13:14

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa