mandag, 06 februar 2023 11:19

Tapte ny sak: Braathen Eiendom må punge ut igjen

Skrevet av
Bilen på bildet er parkert slik at Bjerke ikke kan benytte sin parkeringsplass på betongplattingen (markert med rødt). Grønn linje er grensen mellom de to eiendommene. Bildet er tatt 6.2.23. Bilen på bildet er parkert slik at Bjerke ikke kan benytte sin parkeringsplass på betongplattingen (markert med rødt). Grønn linje er grensen mellom de to eiendommene. Bildet er tatt 6.2.23. Foto: Frank Tverran.

Etter å ha tapt en sak om eiendomsgrenser og bruksrett i Vestre Viken jordskifterett, satt Braathen Eiendom AS igjen med en advokatregning på 392.000 og gebyret i jordskiftesaken.

Det ble kostbare centimeter. Vi har tidligere omtalt denne saken her.

I kjent stil anket Braathen Eiendom AS denne saken også. Eidsivating Lagmannsrett avsa dom i saken den 31.1.23. Her ble anken fra Braathen Eiendom AS forkastet med unntak av at det ikke kunne settes opp gjerde mellom eiendommene.

Foruten selve eiendomsgrensen, har det vært uenighet om retten til å bruke en betongplatting som ligger på Bjerkes eiendom like inntil delet mellom de to eiendommene. Braathen Eiendom mente de hadde hevd på å benytte betongplattingen for vareleveranser til egen lasterampe og at Bjerke ikke kunne leie ut samme plassen til parkering. Da Braathen Eiendom i 2004 selv hadde foreslått en plass mellom betongplattingen og lasterampen regulert til parkeringsplass, fikk de ikke medhold i denne påstanden. Bjerke har derfor (fortsatt) full rett til å leie ut denne parkeringsplassen.

I tillegg til egne advokatomkostninger ble Braathen Eiendom AS dømt til å erstatte Bjerke & Co Eiendomsselskap AS sakskostnader for lagmannsretten med kr 302.181,-

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa