mandag, 17 oktober 2022 10:13

Braathen Eiendom stevner Staten

Skrevet av
Uten tilfredsstillende kloakk siden 2016 Uten tilfredsstillende kloakk siden 2016 Foto: Frank Tverran

Den 27.september kom det brev til partene i kloakksaken i Fossveien om at gravearbeidene skulle starte opp den 10. oktober 2022.

Saken om at Ringerike kommune kunne utføre legging av kloakk fra eiendommen til Braathen Eiendom AS ble endelig avgjort av Statsforvalteren tidligere i år. Dette fordi Braathen Eiendom AS ikke utførte et arbeid de fikk pålegg om i 2016.

Den 28.9.2022 kom det et varsel til Ringerike kommune om at Braathen Eiendom AS ville gå til rettssak fordi de mente at tvangsgjennomføringen av gravearbeidene var rettsstridige.

Kommuneadvokaten svarte i brav av 4.10.22 at Ringerike kommune ikke var part i saken og at spørsmålet om gyldighet av forvaltningssaken hos Statsforvalteren måtte rettes til Staten v/ Kommunaldepartementet.

I følge Ringerike kommune har nå Braathen Eiendom AS stevnet Staten for å prøve gyldigheten av Statsforvalteren i Viken sitt vedtak. Igjen er det også sendt begjæring om midlertidig forføyning og at arbeidene stilles i bero frem til det foreligger en endelig avgjørelse.

Ringerike kommune har derfor valgt å gå i dialog med Staten når det gjelder oppstart av arbeidene.

Det siste som nå er sagt om gravearbeidene, er at Ringerike kommune har utsatt arbeidene 2-4 uker.

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa