fredag, 20 oktober 2023 14:51

Kloakksaken: Timeout etter kommunal blunder

Skrevet av
Kloakksaken: Timeout etter kommunal blunder Foto: Frank Tverran

Etter at Ringerike kommune var godt i gang med å tvangsgrave kloakken til Braathen Eiendom AS, dukket det opp et dokument som var tinglyst 13.11.2017.

Dokumentet er en overenskomst vedrørende private stikkledninger inngått mellom Ringerike kommune som eier av gnr 318/bnr 427 og Braathen Eiendom AS som eier av gnr 318 bnr 374.

Under punkt 1 i denne overenskomsten, står det blant annet følgende:

"Eier av gnr. 318 bnr. 374 er ledningseier og eneeier av ledningene nevnt i denne overenskomst og får med dette framtidig rett til å anlegge, vedlikeholde og eventuelt fornye følgende private stikkledninger på ovennevnte eiendom frem til egen eiendom gnr. 318 bnr. 374, som vist på vedlagte kart:
- Stikkledning spillvann Øl 60/200 mm
- Stikkledninger overvann Øl25 mm -2 stk.
— Trekkerør Ø40 mm"

Avtalen ble undertegnet av daværende ordfører Kjell B. Hansen og Marianna Fic Braathen den 9.11.2017.

Begrenset verdi

Problemet ligger ikke i selve den tinglyste avtalen, men i kartet som følger vedlagt. Kartet viser en trasé som går rett over en tredje parts eiendom. Og det har ikke Ringerike kommune anledning til å avtale. Uten henvisning til kartet derimot, har avtalen verdi fordi på et sted i Stabells gate har de to eiendommene felles grense.

På kartet nedenfor vises kommunens eiendom med gul farge og felles grense mellom de to eiendommene er markert med en rød firkant. Området innenfor den røde firkanten er det eneste stedet avtalen har gyldighet. Den grønne linjen er den ulovlige traséen som er tegnet inn i hjelpedokumentet til den tinglyste avtalen. Den går gjennom eiendommen Fossveien 1 (Thistedgården).

Arbeidene med kloakken fortsetter uavhengig av dette på mandag.

kart fossveien1

Sist redigert fredag, 20 oktober 2023 19:55

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa