onsdag, 10 juni 2020 14:03

Bjarne Minde saksøker svensk milliardær

Skrevet av
Kjelleren i Storgata 2 skulle bli bar og nattklubb. Jordgulvet vitner om liten gjennomføringsevne. Kjelleren i Storgata 2 skulle bli bar og nattklubb. Jordgulvet vitner om liten gjennomføringsevne. Foto: Frank Tverran

Bjarne Minde er ikke "skuggredd". Han trodde han bare var timer unna en finansiering av eiendomskjøp i Storgata hos Balder Fastigheter Norge AS. Balder mener de ikke har inngått noen endelig avtale. Dermed ligger det an til en rettssak.

Nå saksøker Bjarne Minde selskapet for 33 millioner kroner.

Ny konkursbegjæring mot Minde-selskap

storgata2 02Her i 2. etasje i Storgata 2 skulle Radmer Nielsen ha åpnet sushibar. Etter to år måtte han gi opp samarbeidet med Bjarne Minde. Foto: Frank Tverran

Mandag den 15.juni er det igjen berammet en sak med begjæring om konkurs av foretaket Glatved AS. Denne gangen er det Nicolai Radmer Nielsen, representert ved LO-advokat Fredrik Jadar, som står bak begjæringen. Her er det også krav om lønn og feriepenger som ligger til grunn for begjæringen.

Sist selskapet var utsatt for konkurspågang, greide Glatved AS å fremskaffe pengene til den tidligere ansatte. Men hvorfor lar ikke Bjarne Minde selskapet bare gå konkurs?


Hubred & Hubred AS ute av konsernet

Det tidligere 100%-eide Hubred & Hubred AS har nå forlatt Minde-paraplyen for å stå på egne ben. Dette eies nå 100% av Trond Christian Hubred og skal drive med konsulentvirksomhet tilknyttet informasjonsteknologi. I følge proff.no er Hubred også daglig leder og styremedlem i det Minde-eide Cold Clean Ocean AS. Trond Hubred er til daglig IKT-sjef ved Den Norske Frimurerorden. Han er gift med Bjarne Mindes søster.

Minde har posisjonert seg

Konsernmodellen hvor Minde & Minde AS er morselskap, har den siste tiden gjennomgått betydelige endringer. For det første er begge døtrene ute på eiersiden og Bjarne Minde eier nå 100% av Minde & Minde AS.

Cold Clean Ocean AS og det konkurstruede datterselskapet Glatved AS er nå skilt ut for seg selv. De andre selskapene ligger nå direkte under Minde & Minde AS.

På figuren nedenfor er den nye konsernmodellen til Minde. I beste fall kan han nå få solgt Cold Clean Ocean AS til noen som kan benytte seg av et fremførbart underskudd. Det er også en merverdiavgiftskabal som skal gå opp i forbindelse med fortsatt drift. Kanskje han igjen må fri til sin tidligere partner Alf Ulven?

orgkart

Sist redigert onsdag, 10 juni 2020 14:31

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa