tirsdag, 09 juni 2020 15:17

Navs kompensasjonsordning er klar

Skrevet av
Navs kompensasjonsordning for permitterte er tirsdag på plass. Her arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng. Navs kompensasjonsordning for permitterte er tirsdag på plass. Her arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nav har fått på plass kompensasjonsordningen for dem som er blitt permitterte under koronakrisen, skriver VG.

Ordningen, som skal sikre permitterte full lønn de første 20 dagene, skulle egentlig ha vært på plass i mai, men ble forsinket.

– Vi er veldige glade for at denne ordningen nå er oppe og går, sier Nav-sjef Sigrun Vågeng til VG.

Ifølge Vågeng skyldes forsinkelsen blant annet at data arbeidsgiverne løpende rapporterer inn, ikke var presise nok til å beregne riktig størrelse på lønnskompensasjonen til den enkelte arbeidstaker.

Ordningen innebærer at Nav skal gi lønnskompensasjon for dag 3–20 etter permittering, før den permitterte kan motta dagpenger. De to første dagene er arbeidsgiver ansvarlig for å betale ut lønn.

Ordningen gjelder ifølge Nav for arbeidstakere som ble permittert fra og med den 20. mars. For dem som ble permittert før dette, gjelder tidligere regelverk fram til 19. mars.

Opplysninger arbeidsgiver rapporterer inn om arbeidstakers lønn og ytelser, samt status på alle arbeidsforhold, danner grunnlag for kompensasjonen.

Nav understreker at arbeidsgiver må rapportere inn permitteringer og opplysninger om arbeidsforhold i den såkalte a-meldingen, og også legge inn informasjon om de permittertes lønn per dag i en løsning på Navs hjemmesider.

– Vi er helt avhengige av et samarbeid med arbeidsgivere for å få utbetalt lønnskompensasjon for de 18 dagene permitterte har krav på. Det viktige nå er at arbeidsgiverne vet hva de skal gjøre, slik at vi sikrer rask og riktig utbetaling til alle som venter på lønnskompensasjon, sier Vågeng.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa