tirsdag, 09 juni 2020 14:58

Forsinket russetid preger nattetimene

Skrevet av
Flere steder i landet meldes det om støyende russ. I Bergen måtte et treff med åtte busser avbrytes, og i Oslo har politiet like mange russeoppdrag som vanlig. Flere steder i landet meldes det om støyende russ. I Bergen måtte et treff med åtte busser avbrytes, og i Oslo har politiet like mange russeoppdrag som vanlig. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Flere steder i landet meldes det om støyende russ. I Bergen måtte et treff med åtte busser avbrytes, og i Oslo har politiet like mange russeoppdrag som vanlig.

– Det er registrert 135 russeoppdrag hos oss siden starten av juni. Fra 26. mai til 1. juni ble det registrert 12 oppdrag, begge tall med forbehold om at noe er feilregistrert eller blir omregistrert i ettertid, opplyser kommunikasjonsrådgiver Steinar Wulfsberg-Gamre i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

De aller fleste oppdragene dreier seg om støy og meldinger om forstyrrelse av nattero.

I Bergen holdt russen det gående langt ut i de små timer, noe som endte med at lovens lange arm måtte avslutte festen.

– Rundt klokken 1 fikk vi veldig mange henvendelser, spesielt i området Kokstad og Sandsli, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Politiet sendte flere patruljer til stedet med ønske om å få russen til å skru ned lyden.

– Det endte med at vi måtte be dem avslutte festen. Da var det på tide, sier hun.

Det var ifølge politiet rundt åtte busser på stedet. Den siste kjørte av gårde ved 3-tiden om natten.

Politiet fikk også meldinger om russestøy på Herdla og i Tellnes næringspark på Sotra, mens det i Tvedestrand kom klager på høy musikk fra russ som hadde samlet seg ved Grenstøl.

I Oslo har flere russebusser de siste nettene har stilt seg opp ved operabygget i Bjørvika, hvor russen har tatt seg et bad.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa