tirsdag, 01 august 2023 14:49

Blir svenskene redningen for Minde & Minde AS?

Skrevet av
Tør svenskene ta sjansen? Tør svenskene ta sjansen? Illustrasjonsfoto: Unsplash

Minde & Minde AS har ikke gått særlig mye bedre med Trond Christian Hubred som styreleder og daglig leder etter at Bjarne Minde trakk seg ut av selskapet.

I 2022 ble årsresultatet minus 733.119,- I balansen ligger det en kortsiktig gjeld på 6,8 mill. Legges årets resultat til tidligere underskudd, er selskapets negative egenkapital - 5.184.251.

Ikke oppbud

Et så elendig resultat over lang tid, burde vært tilstrekkelig til at styret begjærte oppbud. Men ikke dette styret. I årsberetningen til Minde & Minde AS står følgende som en note til regnskapet:

"Når det gjelder fortsatt drift i Minde & Minde AS så inngikk Hubred & Hubred AS og Minde & Minde AS en samarbeidsavtale i september 2022 med Svensk Galopp AB. Samarbeidsavtalen skal lede til en langsiktig leiekontrakt med Svensk Galopp AB på 25 år i Svedala Kommun.
Styret vurderer med bakgrunn i ovenfornevnte at forutsetningene for fortsatt drift er til stede og årsregnskapet er satt opp under den forutsetning."

Fattig samarbeidspartner

Minde & Minde AS har gått sammen med Hubred & Hubred AS. Hvorfor disse skal slå seg sammen, virker litt merkelig. Men de har faktisk noe til felles.
Hubred & Hubred AS har også Trond Christian Hubred som daglig leder og styreleder. Også her er fortsatt drift basert på avtalen med Svensk Galopp AB.

Svensk Galopp AB (5560875063)

I motsetning til Minde- og Hubredselskapene, er Svensk Galopp AB bunn solid. Selskapet er driftselskapet til foreningen Svensk Galopp og medlemmer i denne foreningen er Stocholms Galoppsällskap, Skånska Fältrittklubben og Göteborgs Galoppsällskap. Svensk Galopp AB har en kredittrating på 73 lokalt og en internasjonal rating B. De har en omsetning på mellom 40 og 50 millioner.

Bara-prosjektet

Det eneste prosjektet Svensk Galopp har i Svedala kommune, er Bara-prosjektet. I følge svenskgalopp.se er Jan Carlson utpekt som prosjektleder for gruppen som skal utrede forutsetningene for å leie et galoppanlegg i Skåne. I en artikkel i svenskgalopp.se sier Svensk Galopps VD Harald Dørum at han er glad for at Jan har tatt oppdraget.
Det er det norske SPG Corporate Finance AS som skal finansiere prosjektet.
Svensk Galopp skal leie galoppanlegget for kr 22 millioner pr. år.
Selskapet Y-cap AB skal utvikle eiendommen. Turnberry Consulting Ltd skal være ekstern kompetanse ved videre utvikling av prosjektet.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa