fredag, 22 mai 2020 10:35

Minde-selskap konkurs

Skrevet av
D & R Byggtjenester sto for arbeidene i Storgata 2 i Hønefoss D & R Byggtjenester sto for arbeidene i Storgata 2 i Hønefoss Arkivfoto: Frank Tverran

Denne uken behandlet Ringerike tingrett to konkursbegjæringer mot foretak som Bjarne Minde står bak.

Mot foretaket Glatved AS var det fremmet en konkursbegjæring på bakgrunn av et krav om lønn og feriepenger fra en ansatt. Selskapet greide å skaffe pengene i siste øyeblikk, og denne konkursen ble derfor avverget.

Konkurs åpnet i D & R Byggtjenester AS

Samme dag behandlet Ringerike tingrett en begjæring om konkurs, også i dette tilfellet krav om lønn og feriepenger, mot D & R Byggtjenester AS. Dette foretaket er 100% eid av holdingselskapet Minde & Minde AS.

Styreleder Bjarne Minde hevdet innledningsvis at han ikke skyldte noen penger, men da advokat Askilsrud - som representerte konkursrekvirenten - la fram en epost hvor Bjarne Minde på vegne av selskapet erkjente gjelden, ble påstanden lagt død.

Minde hadde også dagen før sendt et prosesskriv til tingretten på hele 7 sider. Dette hadde ikke advokat Askilsrud fått se, og det ble derfor en pause i konkursbehandlingen.

Retten konkluderte med at konkurs i selskapet D & R Byggtjenester AS skulle åpnes. Bobestyrer er advokat Stian Hatleberg. Frist for å melde krav i boet er 9.juni og første skiftesamling blir 10. juni 2020.

Poenget med å få åpnet konkurs i selskap som skylder lønn og feriepenger, er at lønnsgarantifondet dekker disse kravene der konkursdebitor mangler penger.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa