søndag, 22 januar 2017 15:45

Er NVE fullstendig overkjørt?

Skrevet av

NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) er svært kritiske i sitt innspill til Jernbaneverkets planer for Ringeriksbanen/E16 mellom Høgkastet og Hønefoss.

NVE mener seg lite hørt og innleder med følgende:

- Våre innspill og merknader i dette arbeidet er i liten grad gjengitt i rapportene og konklusjonen. NVE har der vært kritiske til valg av trase i delstrekning 4 – kryssing av Storelva.
I det videre arbeidet med planen vil NVE være særlig opptatt av å bidra til at samferdselsanlegget blir bygget slik at konsekvensene for vassdrag og vassdragsnaturen blir minst mulig negativ for allmenne og private interesser. Vi vil ha særlig oppmerksomhet knyttet til kryssingen av Storelva og Mælingen, da elvelandskapet her er unikt i nasjonal og internasjonal sammenheng. Også kryssingen av Kroksund blir det særlig viktig å vurdere, da konsekvensene for inngrep i dette området kan få nevneverdige negative konsekvenser for allmenne interesser.

Lenger ned i brevet fra NVE, heter det:

- NVE mener det er mangler ved prosjektet ved at det ikke er presentert et alternativ som i større grad greier å ivareta de ikke-prissatte verdiene i området. Vi viser til at vi har spilt inn dette i arbeidet med Silingsrapporten, Forprosjektrapporten og videre i de ulike verkstedene.
- NVE mener videre at det parallelt i dette arbeidet også burde vært utredet et alternativ med utbedring av eksisterende vei og en bane som går i egen trase. De tre alternativene som forelå for delstrekning 4 var forholdsvis like, og siden alle tre ville medført så store negative konsekvenser for ikke-prissatte verdier mener vi det burde vært lagt frem at reelt alternativ til dette.

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa