mandag, 04 januar 2021 22:21

Hund reddet ut av skredområdet i Gjerdrum

Skrevet av
Innsatsleder i brannvesenet, Gøran Syversen, forteller at hunden hoppet fram mot redningsmannskapene da den ble gravd fram av en husruin. Innsatsleder i brannvesenet, Gøran Syversen, forteller at hunden hoppet fram mot redningsmannskapene da den ble gravd fram av en husruin. Foto: Terje Bendiksby / NTB

En hund ble mandag kveld reddet ut av skredmassene i Gjerdrum kommune. Hunden hoppet fram da den ble gravd ut av et hulrom i husrester i skredområdet.

– Det er gledelig, den er funnet i god behold blant husrester i det området vi stort sett har jobbet med i dag, sier innsatsleder Ivar Myrbø på en pressekonferanse mandag kveld.

Brannvesenets innsatsleder Gøran Syversen forteller at hunden ble gravd fram av ruinene av et hus.

– Vi gjorde et funn av en hund under graving i vrakdeler i et hus, hvor denne hunden hoppet fram, som vi syntes var en gledelig sak, sier Syversen.

Hunden befant seg inne i et hulrom.

– Det er en gladsak for oss og det gir motivasjon til å fortsette å jobbe hardt videre, sier han.

Kan overleve i hulrom

Helsevesenets medisinsk ansvarlige, Halvard Stave, sier at funnet av hunden viser at det finnes hulrom i bygningsmassene, hvor det også er mulig å overleve for mennesker.

– Vi kan ikke sammenligne hunder og mennesker, og jeg kan ikke uttale meg om forskjellene. Men dette bekrefter at det er hulrom der nede som det går an å leve i for en hund. Vi har sagt hele tiden hvilke tilleggsforutsetninger som må være til stede for et menneske, sier han og utdyper:

– Hvis vi finner et stort nok rom som det er et menneske i, der de tilleggsforutsetningene er oppfylt, altså varme, tilgang på isolasjon og tilgang på vann, så kan vi finne noen i live. Og det er derfor dette fortsatt er en redningsaksjon, sier Stave.

Hos veterinær

Hunden er ivaretatt av en lokal veterinær, skriver VG.

– Den er i god stand, og har fått behandling. Jeg har ikke mulighet til å gi flere opplysninger om den på nåværende tidspunkt, sier veterinær Stefan Feterik i Hjemmeveterinæren i Gjerdrum.

Tidligere er dalmatineren Zajka og dvergpuddelen Milli reddet ut av leirskredet.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa