mandag, 04 januar 2021 08:05

Kirken stenger dørene etter nye koronatiltak

Skrevet av
Hønefoss kirke Hønefoss kirke Foto: Frank Tverran

Den nye nasjonale nedstengingen de neste to ukene gjør at Den norske kirke avlyser gudstjenester og forbyr begravelser med flere enn 50 deltakere.

Statsminister Erna Solberg (H) presenterte søndag en pakke med nye, strenge tiltak for å slå ned smitten i Norge.

Tiltakene kommer til å påvirke «samtlige planlagte aktiviteter i kirken», opplyser direktør Ingrid Vad Nilsen i Kirkerådet.

– Begravelser med maks 50 deltakere kan fortsatt gjennomføres. Det gjelder også unntaksvis for små enkeltsamlinger eller seremonier med inntil ti deltakere, når man lokalt vurderer at det er nødvendig. Utover det anbefaler vi at planlagte gudstjenester og aktiviteter gjennomføres digitalt eller avlyses de neste to ukene, sier hun i en pressemelding.

Vad Nilsen sier kirkens diakonale arbeid ikke tar pause og at kontakt med enkeltmennesker er en viktig del av kirkens oppgaver i en krisetid.

Det kan gjøres unntak for mindre forsamlinger eller seremonier med opp til ti deltakere, som for eksempel dåp, vigsel og innspilling av digital gudstjeneste.

De nye reglene for kirken som gjelder fra 4. januar, anbefaler også at utendørs arrangementer anbefales avlyses selv om regjeringen ikke har innført strengere regler for slike arrangement.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa