tirsdag, 05 januar 2021 08:10

Flere millioner samlet inn til skredofre i Gjerdrum

Skrevet av
Lys er tent langs Gjerdrumsveien mot Ask. Mange har også åpnet lommeboken for skredofrene. Til nå er det samlet inn over 4 millioner kroner gjennom ulike innsamlinger på Spleis.no. Lys er tent langs Gjerdrumsveien mot Ask. Mange har også åpnet lommeboken for skredofrene. Til nå er det samlet inn over 4 millioner kroner gjennom ulike innsamlinger på Spleis.no. Foto: Terje Pedersen / NTB

Giverviljen er stor etter Gjerdrum-skredet. Så langt er det samlet inn over 4 millioner kroner til leirskredrammede på Ask i Gjerdrum kommune.

Pengene er samlet inn gjennom mer enn 30 ulike innsamlinger på Spleis.no. Den største kronerullingen er opprettet av humorkontoen Norgejodel på Instagram til inntekt for Omsorg Jessheim og er i øyeblikket på over 2,5 millioner kroner.

Organisasjonen ble startet i desember 2015 for å hjelpe de som trenger det med gaver og mat til jul. Også flere andre innsamlinger på Spleis.no utbetaler pengene til denne organisasjonen.

– Jeg er helt overveldet og målløs, sa leder Tanya Fjørtoft Valkve i Omsorg Jessheim til VG da det var samlet inn 1,6 millioner på få timer.

Det er også samlet inn 700.000 kroner til Norges Røde Kors og mellom 1.000 og 100.000 til ulike privatpersoner som er rammet av leirskredet 30. desember.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa