tirsdag, 26 mars 2019 10:56

Hva skal barnet hete?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Nybakte foreldre kan nå melde inn navnet på sitt nyfødte barn både enklere og raskere på skatteetten.no.

Hvert år fødes det mellom femti og seksti tusen barn i Norge. Når en ny verdensborger ser dagens lys er det mye som skal ordnes av de nybakte foreldrene. En av tingene er å gi barnet et navn.

Skatteetaten lanserer nå en ny tjeneste hvor du som nybakt far eller mor kan gå inn å melde hva barnet ditt skal hete.

Svar med en gang

I den nye digitale tjenesten legger du inn ønsket fornavn og etternavn på barnet. Når navnemeldingen kommer til Skatteetaten gjør vi en rekke automatiske kontroller for å sjekke at navnet oppfyller alle krav. Blir navnevalget godkjent, vil du som forelder få beskjed om dette umiddelbart, og den andre forelderen kan samtykke til navnevalget.

Følger ikke navnet reglene i Navneloven eller møter kravene, vil du få beskjed om dette med en gang og kan endre navnet der og da. Du får for eksempel umiddelbar varsel hvis navnet du har valgt er beskyttet og vi må behandle navneønsket manuelt.

- Skatteetaten er for tiden i gang med å modernisere Folkeregisteret, og det betyr flere nye og enklere tjenester for innbyggerne. Nye navnetjenester er én av innbyggertjenestene vi forbedrer, til glede for alle som skal gi barnet sitt første navn, sier divisjonsdirektør Jørn Leonhardsen i Skatteetaten.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa