tirsdag, 26 mars 2019 08:05

Danmark vil likestille psykisk og fysisk vold

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Psykisk og fysisk vold kan bli likestilt i dansk straffelov når Folketinget tirsdag behandler et lovforslag fra regjeringen.

– Det er helt avgjørende at vi får likestilt fysisk og psykisk vold. Vi har sett folk leve under grusomme forhold der det har vært den psykiske volden som har vært dominerende. Det tar vi nå et oppgjør med, sier justisminister Søren Pape Poulsen (K).

Mindretallsregjeringen han representerer, som består av Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, vil få støtte fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti når Folketinget skal stemme over forslaget tirsdag. Dermed ligger det an til flertall.

I forslaget heter det at utøvere av psykisk vold skal kunne straffes med bøter og fengselsstraff i inntil tre år.

Helt konkret går lovforslaget ut på at personer som over en periode utsetter andre i husstanden for grovt nedverdigende, forulempende eller krenkende handlinger, skal kunne straffes med fengsel i inntil tre år. Det kan eksempelvis omfatte ektefelle, samboer, foreldre, fosterforeldre eller søsken. Dette skal nedfelles i en egen paragraf i straffeloven, foreslår regjeringen.

Dommerforeningen i Danmark har påpekt at en slik paragraf kan føre til problemer når det gjelder bevisets stilling.

Justisministeren innser at det kan bli vanskelig.

– Det er selvfølgelig enklere å vise blåmerker enn det er å vise arr på sjelen. Men ny teknologi betyr også at bevis for eksempel kan være mange tekstmeldinger med truende og styrende karakter, sier han.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa