onsdag, 27 mars 2019 08:54

Viking Sky seiler for egen maskin til Kristiansund

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Cruiseskipet Viking Sky ligger i Molde havn. Cruiseskipet Viking Sky ligger i Molde havn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Cruiseskipet Viking Sky dro onsdag morgen fra Molde med kurs for et verft i Kristiansund, der båten skal repareres. Viking Sky fikk midlertidig seilingssertifikat til Kristiansund tirsdag.

Skipet er tilkoblet slepebåt ettersom den under hendelsen i uværet i Hustadvika lørdag måtte kutte det ene ankeret, og det andre ankeret mistet vingene. Etter det NTB får opplyst er slepebåten kun tilkoblet skipet som en erstatning for ankeret.

Skipet har flere skader som skal utbedres på et verft i Kristiansund.

Kommunikasjonsrådgiver Jon Mørland i Viking Ocean Cruises som eier Viking Sky, sier at skipet skal til Vestbase i Kristiansund for å repareres.

Rederiet har tidligere uttrykt et håp om at skipet kan settes i drift igjen allerede i april.

Det var 1.373 personer om bord da Viking Sky fikk motorstans ved 14-tiden lørdag. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon. Totalt har 27 personer blitt behandlet på sykehus i Molde og Kristiansund etter hendelsen med cruiseskipet.

Skipet, som var på vei fra Tromsø til Stavanger, fikk store motorproblemer, i det dårlig været. På det nærmeste lå skipet 1,5 kilometer fra fastlandet i farlig grunt farvann. På et tidspunkt var skipet bare 100 meter fra å grunnstøte. Video fra passasjerer om bord viser stor dramatikk, kraftige bølger, løse møbler og takplater.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa