torsdag, 06 april 2017 08:02

Trepris til administrasjonsbygg på Evenstad

Skrevet av
Trepris til administrasjonsbygg på Evenstad Foto: Statsbygg

Bruk av massivtre var avgjørende da Statsbygg vant Treprisen for Innlandet, som ble delt ut av Hedmark og Oppland fylkeskommuner tirsdag 4. april. 

Nullutslippsbygget er Norges mest klimavennlige bygg etter standarden ZEB-COM, og stod ferdig i januar i år. Byggeprosjektet var et pilotprosjekt, der ett av målene var at bygget skulle trekke på alle fordeler bruk av tre kan gi.

- Klimaendringene er en av vår tids aller største utfordringer, og i Statsbygg ser vi det som en del av vårt samfunnsoppdrag å drive forskning som kan komme hele byggenæringen til gode. Vi er takknemlige over å motta Treprisen, og det er hyggelig å få anerkjennelse for dette bygget som vi er så stolte av, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Unikt byggeprosjekt

Juryen trekker frem at administrasjonsbygget på Evenstad er et svært moderne massivtrebygg med mange innovative løsninger både når det gjelder materialvalg og energiløsninger:

"Det er først og fremst på grunn av materialvalget i bygget at kandidaten tildeles prisen. I tillegg til massivtre i selve bygningskroppen er det brukt trefiberisolasjon i veggene. Dette kombinert med innovative energiløsninger og et bredt samarbeid mellom flere utviklingsaktører gjør byggeprosjektet unikt."

Godt samarbeid

Administrasjonsbygget er en del av Campus Evenstad, som er et studiested for skogbruk, bærekraft og økologi ved Høgskolen i Innlandet. Dette er det tredje bygget på campus som Statsbygg har vært byggherre for. Statsbygg drifter og vedlikeholder også alle byggene på studiestedet.

Høgskolen i Innlandet, som er brukeren av bygget, har vært en viktig samarbeidspartner for Statsbygg.

– Uten en bruker som ser nytten av gode og miljøvennlige løsninger hadde vi ikke mulighet til å reise et bygg som dette. Vi har hatt gleden av å samarbeide med et høyst kompetent fagmiljø, som selv har forsket på bærekraft. Det har helt klart vært en fordel i prosjektet. Nå ønsker vi å bruke denne prisen på å forske videre på miljøtiltak her, i samarbeid med Høgskolen, sier Njaa Aschim.

 

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa