onsdag, 12 juni 2024 09:37

I dag (12.juni) kan du få lydsjokk fra telefonen din – nødvarsel skal testes

Skrevet av
Onsdag skal politiet sende ut test av nødvarsel ved 12-tiden. Samtidig skal Sivilforsvaret teste sireneanleggene som er plassert i byer og tettsteder. Onsdag skal politiet sende ut test av nødvarsel ved 12-tiden. Samtidig skal Sivilforsvaret teste sireneanleggene som er plassert i byer og tettsteder. Foto: Terje Pedersen / NTB

Onsdag klokken 12 vil mobiltelefonen din gi lyd fra seg, selv om den står på lydløs. Da sendes det ut en test av nødvarsel.

Det er politiet som sender ut test av Nødvarsel på mobil rundt klokken 12. Samtidig skal Sivilforsvaret teste tyfonene med signalet «Viktig melding – søk informasjon».

Varslingsprøven den 12. juni gjøres over hele landet. Det betyr at mobiltelefoner i hele landet vil vibrere og spille av et høyt lydsignal, samtidig som tyfonene uler, skriver Nødvarsel på sine nettsider.

Nødvarsel skal brukes til å varsle befolkningen om alvorlige og akutte hendelser som kan true liv og helse.

«Del derfor gjerne informasjon om varslingsprøven med dine nærmeste, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test.», er oppfordringen.

Vil du slippe et mulig lydsjokk? Det er bare to måter å unngå at mobiltelefonen din spiller av den høye lyden samtidig som varselet vises på skjermen: Slå av telefonen eller sett den i flymodus.

Alle nyere mobiltelefoner med nyere programvare vil motta testen.

Nødvarsel sendes ut til enheter som befinner seg innenfor et gitt geografisk område.

Nødvarsel bruker ikke telefonnummeret ditt eller noen andre opplysninger om deg. Det spiller derfor ingen rolle hvilket abonnement du har, hvor du bor eller jobber, eller hvor telefonen er registrert, skriver Nødvarsel.

 

jubileum

Andre saker å lese

LørdagsQuiz

13-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er lørdagens spørsmål. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Kvinne tiltalt – Skal ha smurt avføring i ansiktet på ektemannen

13-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En kvinne i 40-årene må i slutten av august møte i retten tiltalt for sadistisk mishandling av ektemannen gjennom flere år i parets hjem i Vestfold.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 28

13-07-2024 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 28

Her er en liste over eiendommer som ble overdratt den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Ny grønn industrisatsing på Ringerike er nå finansiert

13-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ny grønn industrisatsing på Ringerike er nå finansiert

Selskapet VOW Green Metals bygger et av Europas største produksjonsanlegg for biokarbon i Hønefoss. Med norsk kompetanse og tradisjoner både innen skogvirke- og treforedlingsindustri i samarbeid med metallurgisk industri, vil...

Les mer i RingeriksAvisa