søndag, 13 august 2017 23:31

Ukelang Elvis-feiring i USA

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ukelang Elvis-feiring i USA Foto:AP

Elvis Presley-fans markerer at det er 40 år siden «kongen av rock» døde med en ni dager lang Elvis-festival i Memphis og Nashville.

Årets markering ble sparket i gang fredag, og det er ventet at rekordmange fans kommer til å samles i Memphis for anledningen, ifølge USA Today.

Det er den første markeringen av musikkikonets bortgang siden en storstilt oppgradering av et hotell og underholdningskompleks på Graceland i Memphis – eiendommen som var Elivs' hovedhjem etter berømmelsen og fram til hans død i 1977.

Elvis-uka markeres fra 11. til 19. august, og på programmet står blant annet det som omtales som «den ultimate konkurransen for Elvis-hyllestband». Flere gjesteopptredener er også varslet, blant andre skal Priscilla Presley dukke opp. Hun var gift med artisten fra 1967 til 1973.

Etter gjennombruddet i andre halvdel av 1950-årene ble Elvis en av de første globale superstjernene, men karrieren fikk en nedtur da grupper som The Beatles og Rolling Stones slo igjennom. Men Elvis kom tilbake. Han holdt bejublede opptredener før overvekt og pillemisbruk tok knekken på ham.

Den 16. august 1977 døde Presley på baderommet på Graceland.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa