mandag, 21 juni 2021 10:12

Mattivoli med bismak

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Det var god temning på Søndre torg Det var god temning på Søndre torg Foto: Frank Tverran

(Leder) De samlet mange mennesker og skapte god og hyggelig stemning i Hønefoss sentrum. Et titalls boder solgte litt annerledes mat enn det vi kanskje får til daglig. Og folk sto gladelig opptil 20 minutter i kø for en godbit.

Sackis Isaakidis tok bladet fra munnen på Facebook. Som greker reagerte han på at tre polakker representerte gresk mat og at hvit ost ble solgt som fetaost. Han likte heller ikke at kiloprisen på oliven lå på linje med indrefilet fra okse.

Selv forsøkte vi et ungarsk pipebrød til kr 109,- rullet i kanel og sukker. Veldig godt! At de ellers rundt i Europa selges for 50-60 kroner visste ikke vi da. Men "so what"? Pris og bilde henger på forsiden av boden.

Som vår gode venn sa: "Gi blaffen i hva det koster. Nå skal vi kose oss".

Alle som har hatt med seg unger på tivoli vet at det er dyrt. Fryktelig dyrt. At det også fantes luftgevær med bøyde løp og baller som ikke ville ned i kopper og hull, var kanskje en konspirasjonsteori, og hvor mange av fiskene i fiskedammen som hadde gevinstnummer under seg en vel bevart hemmelighet.

Tivoli i Hønefoss er ikke noe nytt. Vi må bare godta denne formen for tivoli og ikke tro at alle bodene er 100% autentiske. Så la oss kalle en planke en planke og ønske dem hjertelig velkommen tilbake. Tivoli med eller uten mat skaper stemning.

mattivoli2
Ungarske pipebrød ble ikke lagd på denne måten, men smakte godt. Foto: facebook.com/VitézKürtős

Sist redigert mandag, 21 juni 2021 10:21
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.