torsdag, 22 april 2021 10:13

Men hva med Hønefoss?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(3 Stemmer)
Fossen er en attraksjon - kanskje med en litt penere bakgrunn? Fossen er en attraksjon - kanskje med en litt penere bakgrunn? Arkivfoto: Frank Tverran

(Leder) Hver gang det snakkes om å markedsføre Hønefoss som turistby, snakkes det mest om alt det flotte som ikke finnes i Hønefoss, men inntil 20-30 minutter med bil unna.

Det snakkes om den flotte naturen på Norefjell og Vikerfjell, om Blaafarveverket, Kistefos og Hadelands Glassverk. Randsfjorden, Tyrifjorden og Steinsfjorden.

At selve Hønefossen er en attraksjon, fikk vi sett i fjor sommer da alt vannet gikk i fossen 24/7 på grunn av vedlikehold i kraftstasjonen. Det var ikke bare turister som sto med mobilen på strak arm på bybrua, men oppmerksomhet fikk den eldgamle fossen.

Det ble sagt at vi tapte ca 1 million kroner i strøminntekter den tiden kraftverket ikke produserte strøm. Hvert år tar Ringerike kommune ut et utbytte på flere millioner. Hvis en i perioden 1. mai til 1.september lot alt vannet gå i fossen med penger øremerket fra utbyttet fra kraftverket, ville byen fått tilbake en turistattraksjon. Glem "turistvann", slikt har vi fontener til.

Dette kan kommunens politikere bestemme med et vedtak i kommunestyret.

"Vi kan reise innom Hønefoss, men det er ikke sikkert det er vann i fossen", holder ikke.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mer i denne kategorien « Heia Skeid! Mattivoli med bismak »