tirsdag, 19 desember 2023 12:11

Jonas-drapet: 3 settes fri og politiet beklager oppfølgingen

Skrevet av
Påtaleleder i Sør-Øst politidistrikt Kjell Johan Abrahamsen beklager for dårlig oppfølging Påtaleleder i Sør-Øst politidistrikt Kjell Johan Abrahamsen beklager for dårlig oppfølging Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Etterforskningen etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen går nå over i ny fase, der fokus vil være på gjennomgang av innsamlet materiale, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit.

- Etterforskningen har avdekket at det ligger et personlig motiv bak både voldshendelsen i mars, skadeverkene på boligen i Tønsberg, skadeverk på ulike kjøretøy, tagging i Hønefoss-området og drapet, sier Kostveit.

Den 28 år gamle mannen fra Innlandet begjæres fortsatt fengslet i åtte uker. Spørsmålet om fortsatt fengsling avgjøres trolig ved kontorforretning. De tre andre vil bli løslatt den 20.desember. Siktelsen vil fortsatt bli opprettholdt mot de tre som løslates. Politiet vil gjennomgå alle straffesakene og informasjon fra tidligere forhold. Jonas Aarseth Henriksen ble forut for drapet utsatt for vold, trusler og skadeverk. I perioden fra mars 2023 til august 2023 ble det i Sør-Øst politidistrikt registrert 11 anmeldte forhold. Jonas tok gjentatte ganger kontakt med politiet. Han uttrykte at han var redd.

Etterforskningen av drapet har avdekket at to av de siktede i drapssaken kan knyttes til de 11 forholdene.

- På vegne av politidistriktet har jeg hatt et møte med de pårørende, og jeg har beklaget at politidistriktet ikke har gitt straffesakene samlet sett den oppfølgning de kunne ha fått, sier påtaleleder i Sør-Øst politidistrikt Kjell Johan Abrahamsen.

Abrahamsen sier videre at politidistriktet nå vil gjennomføre en fullstendig gjennomgang av alle straffesakene og øvrig informasjon. Formålet er å finne eventuelle læringspunkter og sette politidistriktet i stand til å håndtere slike situasjoner bedre.

Ny mann siktet for skadeverk i Jonas Henriksen

En tidligere straffedømt mann i 30-årene er siktet for skadeverk i forbindelse med etterforskningen av drapet på Jonas Aarseth Henriksen.

Det bekrefter politiinspektør Odd Skei Kostveit overfor VG.

– Han er etterlyst og vil bli pågrepet når han kommer hjem. Han er ikke i landet, sier politiinspektøren.

Han legger til at mannen er knyttet til skadeverk og ikke selve drapet på Henriksen.

Mannen er ifølge VG bosatt i Hønefoss, men har i perioder vært utenlands. Politiet antyder at han oppholder seg utenlands nå.

– Ja, det har vi. Det er et stykke unna, svarer politiinspektøren på spørsmål om hvorvidt de har en oppfatning om hvor vedkommende oppholder seg.

Sist redigert tirsdag, 19 desember 2023 12:20

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa