lørdag, 19 august 2023 10:19

Funn av død person i Nes i Ådal etterforskes som drap

Skrevet av
Politiadvokat Tine Henriksen i Sørøst politidistrikt Politiadvokat Tine Henriksen i Sørøst politidistrikt Foto: Frank Tverran

Politiet har iverksatt drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død i nærheten av en hytte i Nes i Ådal torsdag ettermiddag. Det var 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen fra Ringerike som ble funnet død torsdag ettermiddag i Nes i Ådal.

jonasIngen er foreløpig pågrepet, og etterforskningen pågår for fullt, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Saken ble først etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

– Mannen ble funnet i nærheten av en hytte, øst for Vestre Bjonevatnet og funn på stedet gjorde at det innledningsvis ble etterforsket som et mistenkelig dødsfall. Avdøde er sendt til obduksjon. Politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport som tilsier at dette videre vil bli etterforsket som et drap, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sørøst politidistrikt.

Området er sperret av og det skal gjennomføres flere undersøkelser på stedet. Politidistriktet har bedt Kripos om bistand til både teknisk og taktisk etterforskning i saken.

– Det jobbes videre med innhenting av tekniske spor, og det vil bli gjennomført rundspørringer i området der mannen ble funnet. Det skal også gjennomføres avhør av vitner, sier Henriksen.

Funnet av bekjente

Det var torsdag at bekjente av mannen tok kontakt med politiet.

– De uttrykte bekymring overfor mannen etter at de ikke kom i kontakt med ham. Det var også bekjente av mannen som fant han i nærheten av hytta, sier politiadvokaten til NTB.

Hun ønsker ikke å gå i detaljer rundt obduksjonen og hva som tilsier at dødsfallet etterforskes som en drapssak.

– Det er gjort flere beslag i saken, men jeg ønsker foreløpig ikke å si noe mer om hva slags beslag vi har gjort.

– En tidlig fase

Henriksen forteller videre at det er gjort flere vitneavhør i saken. Hvem som har blitt avhørt vil hun heller ikke si noe om.

– Det som blir viktig for oss nå er å foreta en rundspørring i området. Vi er i en tidlig fase i etterforskningen, sier hun.

Overfor VG bekrefter politiadvokaten at den avdøde mannen har status som fornærmet i flere pågående straffesaker som ikke er ferdig etterforsket.

TV 2 meldte først at dette blant annet er saker som omhandler trusler og skadeverk som skal ha funnet sted tidligere i år.

– Det er viktig å undersøke om dette har sammenheng med den aktuelle saken, sier Henriksen.

Sist redigert onsdag, 20 september 2023 09:14

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa