Vålerenga vant toppkampen – hjemmelagene herjet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Martin Røymark går over ende mellom Sparta-spillerne Marcus Fagerudd og Paulius Gintautas i torsdagens toppkamp. Senere scoret han Vålerengas vinnermål. Martin Røymark går over ende mellom Sparta-spillerne Marcus Fagerudd og Paulius Gintautas i torsdagens toppkamp. Senere scoret han Vålerengas vinnermål. Foto: Javad Parsa / NTB

Martin Røymark ble matchvinner da Vålerenga vant 3-2 i en spennende toppkamp mot Sparta i eliteserien ishockey. Hjemmelagene fikk full poengpott torsdag.

Stavanger er fortsatt serieleder med tre poengs luke etter 7-1-seier over Lillehammer, mens Vålerenga nå er alene på 2.-plass tre poeng foran Sparta, som har to kamper færre spilt enn de to første.

Vålerenga tok ledelsen tre ganger mot Sparta, som utlignet de to første gangene. Bare 22 sekunder etter Sebastian Selins 2-2-mål i overtall var Røymark frampå og satte inn det som ble vinnermålet.

Sparta var svært misfornøyd med straffeavgjørelsen som ga Mika Partanen anledning til å gjøre 2-1. Gjestene fikk også en scoring annullert i siste periode, da Henrik Knold pirket inn pucken etter at keeper Mitchell Gillam hadde lagt leggskinnet og hansken over den.

Med billettpris på 1 krone var det 5249 tilskuere i Jordal Amfi.

Thomas Berg-Paulsen, Dan Kissel og Markus Søberg scoret to mål hver da Stavanger kjørte over Lillehammer.

Storhamar, Frisk og Stjernen er alle ett poeng bak Sparta etter å ha tatt tre poeng hver. Austin Cangelosi scoret tre mål da Stjernen slo tabelljumbo Grüner 9-3, David Booth og Samuel Solem to hver da Storhamar slo Manglerud Star 9-1, mens Frisk slo Ringerike 4-2.

Frisk Asker – Ringerike 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
1347 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (7.40) Felix Girard (Hampus Gustafsson, Emil Kvernmo Wasenden).

2. periode: 2-0 (20.54) Mats Frøshaug (Christian Fosse, David Morley), 3-0 (24.24) Thomas Valkvæ Olsen (Alexander Bonsaksen, Wasenden), 3-1 (30.06) Reid Petryk (Johnny Corneil).

3. periode: 3-2 (44.37) Corneil (David Åslin, Dennis Ryttar), 4-2 (59.56) Mikkel Christiansen.

Utvisninger: Frisk Asker 5 x 2 min., Ringerike 3 x 2 min.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.