mandag, 17 oktober 2022 20:55

Nakkerudgutten Niklas i toppen av dansk merkecup i baneracing!

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Niklas med pokalen Niklas med pokalen Foto: Privat

Under årets sesongavslutning av den danske serien Citroen DS3 Racing Cup, klatret Niklas Eker Abrahamsen (18) fra Nakkerud opp på pallen med en meget sterk 2.plass av 13 deltakere i finalen, som ble avholdt på Padborg Park, så langt syd i Danmark som man kommer, et steinkast fra grensen til Tyskland.

Serien kjøres over seks helger i perioden mai til oktober med fem løp i Danmark og ett løp på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad. Totalt har 16 deltakere kjørt serien i 2022, en serie som består av identiske biler som gjør at utfallet blir opp til hver enkelt utøver.

«Å kjøre Citroen DS3 Racing Cup er veldig spennende, da alle bilene går like godt. Dette skaper mye tett racing og det blir da opp til oss sjåfører, ikke type bil eller hvor mye penger du bruker», sier Niklas, som kjører for det danske teamet Insight Racing.

«Dette er første sesong med Insight Racing. Vi har et veldig profesjonelt team rundt oss og sammen med teamet har vi utviklet oss bra gjennom året. Med den fremgangen vi har hatt i år så er det bare en glede å vite at vi fortsetter med samme team også i 2023», sier en litt utålmodig Niklas.

«Akkurat nå er det veldig lenge til 2023 sesongen, men frem til ny sesong så har jeg fullt opp med skolegang ved idrettslinjen på Buskerud Videregående Skole i Modum, samt at jeg også akkurat har fått meg deltidsjobb på Biltema på Hvervenkastet. Kombinert med kjøring på simulator og isbane gjennom vinteren så skal jeg nok få tiden til å gå», sier Niklas, som gjennom året har levert en stigende kurve, hvor den svakeste plasseringen er en 7.plass i årets første løp. Etter dette har Niklas aldri vært utenfor topp 5 og det gir poeng i mesterskapet.

«Uoffisielt, ut fra de tilgjengelige listene vi har, så blir det bronsemedalje i Citroen DS3 Racing Cup U21 og en 4.plass totalt i mesterskapet, uansett alder. I et år hvor vår plan var å lære og arbeide oss inn med vårt nye team i Danmark, så er dette veldig bra og jeg er veldig fornøyd med dette. Det var også utrolig moro å sikre en pallplass i årets absolutt siste finaleheat», avslutter Niklas.

Fakta om Citroen DS3 Racing Cup

  • Racingbil bygget på en 1,6l Citroen DS3 Turbo
  • Sikkerhetsbur, modifiserte bremser, støtdempere og fjærer
  • Modifisert motoreffekt til 210 hk med plombert turbo, ECU og girkasse
  • Alle kjører på samme type dekk i et regulert antall samt samme type bensin
  • Minimumsvekt for klassen er 1120 kg

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa