Ishockey: Storhamar slo tilbake – Stavanger og Sparta doblet forspranget

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Storhamar-kaptein Patrick Thoresen slo Vålerenga i den andre kvartfinalen i NM-sluttspillet. Storhamar-kaptein Patrick Thoresen slo Vålerenga i den andre kvartfinalen i NM-sluttspillet. Foto: Annika Byrde / NTB

Storhamar utlignet kvartfinaleserien mot rival Vålerenga med 3-2-seier i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Vant gjorde også Stavanger, Sparta og Lillehammer.

Det ble en flott start for Storhamar da finske Konsta Mäkinen fikk god tid til å stille siktet og plassere pucken bak ellers solide Tobias Breivold.

Storhamar ville mest innledningsvis. Josh Nichols brøt et Vålerenga-forsøk i midtsonen og sendte Andreas Dahl på full fart inn i motstanderens sone. Sistnevnte spilte vegg med canadieren og tok seg rundt bak mål og nettet i åpent mål til 2-0.

Patrick Elvsveen økte til 3-1 noen minutter etter Vålerengas redusering ved Sebastian Johansen i midtperioden.

David Booth styrte inn 2-3 med litt over elleve minutter igjen. Nærmere enn et stolpetreff fra Mathis Olimb i sluttsekundene kom ikke Vålerenga, og dermed står det 1-1 mellom lagene i jakten på semifinaleplass.

Sparta snudde

Stavanger hadde ingen problemer med å vinne 7-0 over Ringerike. Nicolai Bryhnisveen åpnet målprotokollen tidlig i første periode, og Oilers ga seg ikke før de hadde scoret sju ganger.

Det åpent bra for Frisk Asker i duellen mot Sparta. Mats Frøshaug gjorde 1-0 etter elleve minutter. Gjestene skulle derimot slå voldsomt tilbake i midtperioden med tre scoringer. Først ved Calle Spaberg Olsen, og deretter fulgte Håvard Salsten og Sander Thoresen opp.

Håkon Løken Pedersen satte 4-1-målet i tomt bur mot slutten av kampen. Sparta fører an i duell med 2-0 sammenlagt.

Martinsen avgjorde

Jevnest var det i Kristins Hall der Lillehammer tok imot Stjernen. Der gikk oppgjøret til «sudden death» etter 2-2 etter tre perioder.

Nick Dineen ordnet 1-0 for Lillehammer etter drøye sju minutter ut i midtperioden. Stjernen hadde mye av spillet, men klarte ikke å komme til annet enn skudd på mål. Den statistikken luktet det ikke avansement av.

Jonathan Hermansson gjorde utligningen til 1-1, mens Mikael Mikalsen satte 2-1 for Stjernen. Hjemmelaget utlignet ved Martin Gran bare ti sekunder senere, og kampen gikk til forlengning. Der dukket Andreas Martinsen opp og avgjorde etter 5.07 minutter.

Tredje kvartfinaleoppgjør spilles torsdag.