Ishockey: Vålerenga tok første stikk mot erkerivalen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Martin Røymark (t.v.) scoret to mål for Vålerenga i 5-2-seieren over Storhamar. Her i aksjon i en tidligere kamp mot samme lag. Martin Røymark (t.v.) scoret to mål for Vålerenga i 5-2-seieren over Storhamar. Her i aksjon i en tidligere kamp mot samme lag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vålerenga vant første kamp i NM-sluttspillet i ishockey med 5-2 mot Storhamar. De to siste sesongene har NM-sluttspillet blitt avlyst grunnet koronaviruset.

Det ble en vond kveld for bortelaget Storhamar, spesielt for Martin Rønnild, som måtte lete etter sine egne tenner på isen etter bare to minutter av kampen. Han fikk et skudd i ansiktet og måtte til legevakten etter første periode.

Da hadde Vålerenga tatt ledelsen ved Martin Røymark, som satte inn en retur etter en god redning fra Storhamar-keeper Evan Buitenhuis etter seks minutters spill.

Andre periode ble mer målrik, der Vålerengas scoringer ble fulgt opp med redusering fra Storhamar. Først ble Røymark tomålsscorer kort tid etter den andre perioden ble satt i gang, før Storhamars Josh Nicholls svarte med redusering til 1-2.

Mathis Olimb sørget for 3-1 til Vålerenga, mens Nicholls ble tomålsscorer for Storhamar like før 2. periode var slutt.

Dermed ledet Vålerenga 3-2 før siste periode, der de dro nytte av at Storhamar måtte jakte på utligning. Vertene økte til 4-2 etter et mål som førte til store protester fra Storhamar. Helt på tampen satte Sebastian Johansen inn 5-2 for Vålerenga.

Sparta vendte mot Frisk Asker

Koronasituasjonen i landet satte en stopper for NM-sluttspillet de to siste sesongene, og før søndagens oppgjør hadde det nesten gått tre år siden forrige sluttspillkamp. Frisk Asker ble mester i april 2019.

Søndag var det igjen klart for sluttspill for Frisk, men i bortekampen mot Sparta fikk ikke Asker-laget like mye å juble for.

Gjestene kunne riktignok juble da Mats Frøshaug sendte Frisk i ledelsen, men så snudde Sparta kampen til sin fordel. Det sørget Kristian Jakobsson og Emil Lundberg for med to scoringer på kort tid.

Michael Dokken utlignet for Frisk Asker i andre periode, men nok en gang svarte Sparta med to mål andre veien. I siste periode sørget Trym Østby for 5-2.

Kalasseier for Stavanger

Stavanger vant grunnserien med klar margin og var soleklar favoritt i kampen mot Ringerike, som endte langt unna topplagene på 8.-plass.

Bortelaget hadde lite å stille opp med i oljebyen, der hjemmelaget til slutt vant 6-0.

Nesten hele første periode var spilt da Stavanger tok ledelsen ved Jarrett Burton, men derfra og ut scoret vertene gang på gang. Christoffer Karlsen tegnet seg på scoringslisten ved to anledninger, mens Dan Kissel, Andreas Klavestad og Rob Bordson også noterte seg i målprotokollen.

Serietoer Stjernen fikk en tøff start på sluttspillet ved å ryke 3-5 hjemme mot Lillehammer. Gjestene ledet 4-0 med snaut 20 minutter igjen. Tre kjappe reduseringer på tampen blåste liv i kampen igjen, men Alexander Reichenbergs nettkjenning i sluttsekundene fjernet all tvil.