torsdag, 10 mars 2022 08:00

Hovland kan bli neste verdensener i golf

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland kan skrive skandinavisk golfhistorie hvis han får full klaff gjennom helgen. Viktor Hovland kan skrive skandinavisk golfhistorie hvis han får full klaff gjennom helgen. Foto: John Raoux / AP / NTB

Går alt Viktor Hovlands vei i helgen, topper han neste ukes ranking som golfsportens beste spiller. Som nordmann skulle det knapt vært mulig, mener han selv.

I dag er 24-åringen fra Oslo rangert som nummer tre i verden. Mandag kan han ha tatt seg forbi eneren Jon Rahm (Spania) og toeren Collin Morikawa (USA). Det vil trolig kreve norsk seier i prestisjetunge Players Championship på PGA-touren.

Samtidig bør ikke Rahm ende blant de tre beste i turneringen i Florida. Med helklaff blir Hovland tidenes første mannlige skandinav til å toppe verdensrankingen i golf. I så fall skjer det godt under tre år etter at han ble proff.

– Det er sykt. Jeg vokste opp i Norge, og da er du ganske langt unna å være verdensener i golf. Jeg sto på Fornebu og klasket baller fem måneder i året. Du blir bedre, men det er kanskje ikke den beste måten å komme deg dit du vil på. Særlig ikke sammenlignet med hva andre juniorer og golfspillere gjør i andre deler av verden, sier Hovland til NTB.

Håper på mer moro

USA-ikonet Tiger Woods var på golftoppen gjennom Hovlands barndom. I oppveksten hadde han ikke en drøm om å innta førsteplassen.

– Jeg har prøvd å vinne turneringer, og det har vært fokuset. Vinner man nok av de turneringene, så blir man kanskje nummer én til slutt.

På kvinnesiden ble Suzann «Tutta» Pettersen nummer to som best på verdensrankingen. Den norske bragden kan de neste dagene bli tangert eller slått.

– Det er utrolig kult å ha muligheten, for det er noe jeg aldri har trodd kunne skje. Jeg må prøve å nyte det, sier Hovland.

Norges golfess har seks proffseirer på CV-en. Tre av dem har kommet på PGA-touren, og med suksess i helgen kan han ta sin første i Fastlands-USA.

– Det har vært en kul karriere så langt. Jeg håper på mer moro framover, sier han til NTB.

De fem beste på verdensrankingen er alle under 30 år. Skal vi tro Hovland, er ikke det tilfeldig.

– Før i tiden var det mye større fokus på erfaring. Det var veldig viktig, og er det fortsatt, men med teknologien har man mye lettere tilgang på å lære ting fortere. Som ung er man i bedre form og lærer kjappere. Er man eldre, blir det vanskeligere å opprettholde det samme nivået over lang tid. Det er få spillere som gjør det.

Store pengepremier

Players Championship blir stjernespekket og spilles i Ponte Vedra Beach. Turneringen er blant de største bak de fire som har major-status. Hovland spår en stri konkurranse.

– Det er mye trøbbel fra tee (utslagssted) her, så det blir viktig å sette ballen i fairway. I hvert fall når det er så tykk rough og mye vind. Jeg tror det er mange som vil misse fairway, og i så fall er man ganske kjørt med å gå en virkelig lav runde, påpeker Hovland og fortsetter:

– Det er det som er bra med denne banen. Det er ikke bare én ting du må gjøre for å spille bra. Du må ha kontroll på alt.

Hovland går i gang med sin åpningsrunde klokken 13.51 norsk tid torsdag. I potten ligger 20 millioner dollar, som tilsvarer 178,5 millioner kroner. Av disse går litt over 32 millioner kroner til vinneren.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa