Oilers ble seriemester etter målfest mot Vålerenga

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Stavanger Oilers kunne feire for seriegull etter seier mot Vålerenga tirsdag. Stavanger Oilers kunne feire for seriegull etter seier mot Vålerenga tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Stavanger Oilers ble seriemester i ishockey da Vålerenga ble slått 6-4 på bortebane i eliteserien tirsdag. Tittelen er klubbens sjette siden den første i 2012.

Dermed tangerer Oilers fjorårets seriemester Frisk Asker i antall serietitler på norsk ishockeys øverste nivå. Vålerenga er fortsatt suveren på toppen av listen med sine 31.

– Det smaker deilig. Guttene har gjort en veldig god jobb, sa Oilers-trener Todd Bjorkstrand til TV 2 etter kampen.

– Vi har et bunnsolid lag og er som en familie i garderoben. Det er deilig å ta gullet hjem til Stavanger, sa Tommy Kristiansen.

Oilers har hittil gått gjennom sesongen med 33 seire og åtte tap, og har fire kamper igjen av serien før sluttspillet og NM starter.

Norgesmesterskapet ble avlyst både i 2020 og 2021 som følge av koronapandemien, og siddisene har ikke vunnet NM siden 2017-sesongen. Storhamar og nevnte Frisk har vunnet de to siste mesterskapene.

– Vi skal gå for «the double». Vi skal vinne sluttspillet, det er jeg helt sikker på, sa Kristiansen.

Et Oilers på gulljakt fikk en svært god start da de ledet 3-0 etter den første perioden. Vålerenga kom mer med i 2. periode og klarte å sette noen pucker bak solide Henrik Holm. Likevel ledet Oilers fortsatt med tre mål før den siste perioden.

Der skapte Vålerenga stor spenning da Pontus Finstad og Thomas Olsen reduserte en gang hver med 15 minutter igjen. Det endte likevel med Oilers-jubel da Jarrett Burton la på til 6-4.

Tidlig Oilers-trykk

Allerede etter 24 sekunder var Oilers frampå, og VIF-forsvaret brukte ulovlige midler for å stoppe Tommy Kristiansen, noe som resulterte i straffeslag. Christoffer Karlsen fikk oppgaven, men Tobias Breivold holdt pucken ute av nettet med en god redning.

To minutter senere var han imidlertid sjanseløs da Henriksen uforstyrret fikk føre pucken rundt målet før han satte den i nettet fra kloss hold.

Etter åtte minutter lå pucken igjen i nettet etter mye rot. Breivold reddet først, før pucken ble liggende igjen på isen. Det utnyttet Steven Whitney da han til slutt fikk pucken i mål. Karlsen økte til 3-0.

Sikret seieren

Tidlig i 2. periode kom Dennis Sveum fri og avsluttet. Breivold var på pucken med snapphansken, men pucken snek seg i mål. Deretter reduserte Sole Ryen for VIF før André Strandborg økte igjen. Mathis Olimb sørget for at bare tre mål skilte lagene ved siste pause.

I tredje periode skapte som nevnt Finstad og Olsen spenning, men tross flere gode sjanser lyktes det ikke å finne utligningen. Jarrett Burton trygget seieren med sitt 6-4-mål med seks minutter igjen.

Stjernen tapte terreng i kampen om 2.-plassen med 0-2 mot Lillehammer i en kamp som var målløs helt til sluttminuttene. Ringerike slo Grüner 3-2 etter forlengning etter å ha kommet under med to mål tidlig.

Frisk Asker ledet hele veien mot Storhamar og vant 5-2.