søndag, 30 januar 2022 21:23

Hovland-triumf på europatouren – blir verdenstreer i golf

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland med seierstrofeet etter triumfen i Dubai Desert Classic. Viktor Hovland med seierstrofeet etter triumfen i Dubai Desert Classic. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB

Viktor Hovland vant Dubai Desert Classic etter en strålende sisterunde og seier i omspillet søndag. Det var hans andre triumf på europatouren i golf.

Oslo-gutten kunne smile bredt etter omspillduellen med engelske Richard Bland. Hovland greide der en birdie, og det var nok til å slå hans 48 år gamle rival.

– Det var surrealistisk. Jeg hadde vanskelig med å beholde roen, sa Hovland om hvordan det var å spille for turneringsseieren i et omspill. Seierspremien var på 12,2 millioner kroner, og triumfen fører ham opp til tredjeplass på verdensrankingen.

– Det er ganske vilt å være nummer tre. Det føles godt å se at all treningen betaler seg, sa Hovland.

Norsk seier virket ikke sannsynlig foran søndagens runde. Hovland lå på 13.-plass og var seks slag bak teten, men seks birdier og en eagle på nest siste hull tok ham opp i delt ledelse.

Da hadde Rory McIlroy fortsatt fire hull igjen, men den nordirske stjernen sviktet som favoritt. Han greide ikke å spille seg til en eneste birdie i sluttfasen, og på siste hull pådro McIlroy seg en bogey. Med det rotet han bort en plass i omspillet.

Tvilte

Hovland har skaffet seg et ry for spektakulære avslutninger. Seiershåpet virket borte da han fikk bogey på 15. hull, men så avsluttet han med birdie, eagle og birdie. På siste hull var han veldig nær en ny eagle.

– Jeg vil ikke si at det har blitt en vane, men man må gjøre det man kan for å melde seg på. Ting har gått min vei i noen turneringen, og slik var det i dag. En slik avslutning er ikke hverdagskost, as Hovland.

– Selv da jeg var ferdig, var det flere som hadde sjansen til å passere meg.

Hovland hadde ikke særlig tro på egne seierssjanser da han ble intervjuet kort tid etter at han var ferdig med sine 18 ordinære hull. Bland sikret seg omspill ved å sette en langputt på det siste hullet.

– Rory er en ganske god spiller, så jeg tenker at han skal klare dette. Det ser ut til at han har dette, sa han.

Snaut halvannen time senere sto Hovland igjen som vinner. 24-åringen har én seier på europatouren fra før, og den kom i München i juni i fjor. I tillegg har han tre triumfer på PGA-touren.

Topp tre

Dubai-seieren gjør at Hovland kun vil ha Jon Rahm (Spania) og Collin Morikawa (USA) foran seg på neste verdensranking i golf. I dag er han nummer fem.

– Jeg har masse å bevise for å nærme meg de to, sa Hovland ydmykt søndag.

Han hadde denne rundeserien i Dubai: 68-69-73-66. Lørdagens spill ga Hovland mest problemer. Da trøblet han med to bogeyer og en dobbeltbogey på veien, men tre birdier rettet litt på skaden.

Hovland er kjent for å spille glitrende sisterunder. Søndag demonstrerte han den evnen nok en gang. Totalt gikk han turneringen tolv slag under par.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa