lørdag, 12 juni 2021 19:30

Eriksen segnet om under Danmarks EM-kamp: Hjerte- og lungeredning ute på banen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Danske spillere står rundt Christian Eriksen i Parken. Danske spillere står rundt Christian Eriksen i Parken. Foto: Stuart Franklin, Pool via AP / NTB

Den danske stjernespilleren Christian Eriksen falt om ute på banen og ble liggende under EM-kampen mot Finland. Han skal være kjørt til sykehus hvor han skal ha kommet til bevissthet og er i en stabil situasjon. Kampen spilles ferdig i kveld, men er utsatt til 20.30.

Avisen Ekstra Bladet melder at Eriksen ble transportert til Rigshospitalet i en ambulanse.

Det er uklart hva slags helsesituasjon Eriksen er i, men bilder kan tyde på at han var ved bevissthet da han ble brakt av banen.

TV-bildene viste at det ble satt i gang hjerte- og lungeredning ute på banen. Resten av det danske laget stilte seg i ring rundt spilleren mens lagkameraten fikk behandling.

En rekke leger og annet helsepersonell tok seg også ut på banen for å behandle Eriksen. Etter nesten et kvarter ble han båret ut mens vakter holdt opp laken for å hindre innsyn.

Det var helt stille på stadion mens Eriksen ble behandlet.

Det var etter drøyt 42 minutters spill at Eriksen segnet om ute ved den ene sidelinjen i Parken. Det ble tatt et innkast mot ham, men i stedet for å dempe ballen falt han forover og ble liggende. Med- og motspillere vinket umiddelbart for å få leger inn på gressmatten.

Kampen er avbrutt på grunn av den stygge hendelsen. Spillere og dommere har gått i garderoben. Publikum fikk over høyttaleranlegget om å bli sittende og avvente videre informasjon.

Flere av spillerne gråt mens Eriksen fikk behandling.

Sist redigert lørdag, 12 juni 2021 20:10
NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa