torsdag, 10 juni 2021 22:22

Ingebrigtsen med europeisk rekord: – Det er helt fantastisk

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Jakob Ingebrigtsen knuste sin egen norske rekord på 5000 meter i Firenze torsdag kveld. Det ble ny europeisk rekord på 20-åringen. Jakob Ingebrigtsen knuste sin egen norske rekord på 5000 meter i Firenze torsdag kveld. Det ble ny europeisk rekord på 20-åringen. Foto: Christine Olsson/TT / NTB

Jakob Ingebrigtsen (20) blåste alle av banen i Diamond League-stevnet i Firenze torsdag kveld. Han slo den europeiske rekorden med over et sekund.

Ingebrigtsen kom først i mål med tiden 12.48,45 og knuste sin egen personlig rekord som tidligere var 13.02,03.

Løpet er også det raskeste som er gjort i år. 12.49,71 var den europeiske rekorden og ble holdt av belgieren Mohammed Mourhit.

I mål ble Jakob omfavnet av bror Henrik som måtte bryte løpet underveis.

– Det er helt fantastisk. Det er mye hardt arbeid som ligger bak. Det er min første 5000 meter på to år, så man vet ikke alltid hvor man ligger an, men samtidig har jeg løpt veldig fort på trening, sa Jakob til NRK.

– Fantastiske forhold

I det sterke feltet la Jakob Ingebrigtsen seg midt i under de første rundene, mens Henrik la seg på halen av feltet. Ved omkring 1200 meter måtte han slippe, og etter 2600 meter brøt han løpet.

Jakob fikk noen meter opp til tetgruppa litt over halvveis ut i løpet, men hentet seg inn igjen. Derfra og ut så han pigg ut, og på siste runde passerte han Hagos Gebrhiwet og de andre. Joshua Cheptegei, som innehar verdensrekorden på 12.35,36, ble kun nummer seks.

Den siste runden løp Jakob Ingebrigtsen på 55,65 sekunder.

– Det var fantastiske forhold. God temperatur og lite vind. Feltet er bedre enn alle mesterskapsfinaler noen gang. Det er litt av et nivå som møter opp her i dag, så det er ekstra kult å vinne, sa 20-åringen.

Stor prestasjon

Det var første 5000-meterløp for Jakob Ingebrigtsen siden VM-finalen i Doha høsten 2019. En ny norsk rekord sto på trappene, men ny europeisk rekord var overraskende, også for NRK-kommentator Jann Post:

– Dette er en av de største utholdenhetsprestasjonene gjort av en nordmann noensinne, sa han.

Etter Firenze venter St. Moritz for Jakob og Henrik. Der har brødrene oppholdt seg ofte på sommerstid de siste årene. Der skal de også tilbringe mye tid fram til avreise Japan og OL i Tokyo. Diamond League-stevnet i Monaco 9. juli kan også Ingebrigtsen-brødrene bli å se.

Mulig blir det også å løpe Bislett Games 1. juli om det blir noe av.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa