tirsdag, 18 mai 2021 14:30

Alf Inge Berget blir ny konsernsjef i Ringerikskraft

Skrevet av
Alf Inge Berget blir ny konsernsjef i Ringerikskraft Foto: RingeriksKraft

Styret i Ringerikskraft AS har besluttet å tilsette Alf Inge Berget som etterfølger til Ole Sunnset som konsernsjef.

– Styret er glad for at Alf Inge Berget har takket ja til stillingen som ny konsernsjef i Ringerikskraft. Vi ser frem til å samarbeide med Berget med å videreutvikle Ringerikskraft som et ledende energikonsern. Bergets faglige og personlige kvalifikasjoner gjør han til det beste valget til denne viktige jobben, sier styreleder i Ringerikskraft, Per Erling Roskifte.

Berget kommer fra stillingen som konserndirektør i Hafslund Eco. Han innehar i dag også rollen som administrerende direktør i Hafslund Eco Vannkraft AS, og var tidligere produksjonsdirektør i E-CO Energi AS, en stilling han har hatt siden 2008. Før det var han administrerende direktør for Eltel Networks i Norge.
Han har tidligere vært ansatt i Hafslundkonsernet som administrerende direktør i Hafslund Fakturaservice og innehar bred erfaring fra ulike lederstillinger innenfor energibransjen i ulike selskaper, som Oslo Energi, Bærum Energi, Energiselskapet Asker og Bærum (EAB) og Viken Energinett før han kom til Hafslund i 2001.

Berget har en mastergrad i ledelse fra Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og er i tillegg utdannet elektroingeniør fra Oslo Ingeniørhøyskole med tilleggsutdannelse innen bedriftsøkonomi, samt at han innehar fagbrev som energimontør gr. A.

Den påtroppende konsernsjefen i Ringerikskraft, Alf Inge Berget, er 60 år og født i Luster i Sogn, men har vokst opp i Odda. Han er nå bosatt i Bærum.
Berget starter i stillingen i løpet av høsten 2021.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på en av de mest interessante og utfordrende jobbene i energibransjen i et selskap som har våget å satse og som har store ambisjoner både lokalt i Ringeriksregionen, men også nasjonalt innen flere av kjerneområdene. Som ny konsernsjef vil jeg arbeide med å videreutvikle selskapet og styrke lønnsomheten og videreføre utviklingen av Ringerikskraft som et slagkraftig energikonsern i Norge. Det Ringerikskraft jeg etter hvert tar over ledelsen av har et svært godt utgangspunkt for videre utvikling og vekst, sier Alf Inge Berget.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa