tirsdag, 18 mai 2021 08:13

Mye 17. mai-bråk i hele landet

Politiet kalte inn helikopter for å roe gemyttene på Stortorvet i Fredrikstad 17. mai. Politiet kalte inn helikopter for å roe gemyttene på Stortorvet i Fredrikstad 17. mai. Foto: Andreas Utberg Andersen/Utrykningsnytt / NTB

Politiet i en rekke norske byer ber foreldre ta hånd om ungdommene sine etter store ansamlinger med mye fyll og bråk 17. mai.

Hardest har det gått for seg i Fredrikstad, der politiet ble angrepet av ungdommer på Stortorvet. Et stort antall utrykningskjøretøyer og politihelikopter ble kalt til plassen idet det ble kastet steiner og flasker.

– Flere hundre ungdommer er aggressive, skrev Øst politidistrikt på Twitter.

– Det er ikke noen store ansamlinger, men det er altfor mye beruset ungdom. Flere er ikke i stand til å ta vare på seg selv, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB om situasjonen i Fredrikstad på ettermiddagen 17. mai.

– Vi ber foreldre ta kontakt med ungdommen. Du merker fort om poden er beruset, sa Marstad tidligere på ettermiddagen.

Fulle tenåringer på Jessheim

Ellers i politidistriktet har det vært en rolig 17. mai. Marstad hadde liten tro på at det ville bli mye bråk utover kvelden.

– Jeg tror folk tar til vettet. Det er arbeids- og skoledag i morgen, sier han.

Også på Jessheim var mange unge tenåringer samlet, og mange av dem var så beruset at de ikke klarte å flykte fra lovens lange arm.

– Det er mange mindreårige tenåringer som drikker alkohol og eventuelt inntar andre rusmidler. Da vi ankom, sprang flere fra stedet, men noen var ikke i stand til å løpe vekk. Foreldre: Sjekk status på dine barn, og hent dem om de er beruset, oppfordret Øst politidistrikt i 19-tiden.

Badeplassbråk i Stavanger og Tromsø

Mer enn 400 ungdommer samlet seg på Vaulen badeplass sør for Stavanger sentrum. Politiet meldte om store ordensproblemer blant de unge, som ikke skal ha vært russ.

– Noen av dem er ganske vanskelige å ha med å gjøre, og vi har bedt foreldre ta kontakt med sine ungdommer for å få dem hjem, sier operasjonsleder Steinar Knudsen i Sørvest politidistrikt.

Roligere gikk det for seg blant de 200–300 ungdommene som samlet seg i Telegrafbukta i Tromsø. Én person skal ha blitt slått ned, men ellers melder operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til NTB at det ikke er noe å si på oppførselen til de unge.

Flere steder i Bergen og Kristiansand er det meldt om unge som slåss.

Tenåringer utenfor Oslo S

Med unntak av 17. mai-toget med koronademonstranter som ble stanset i Karl Johans gate i Oslo, var det heller ikke i Oslo særlig mange hendelser for politiet.

– Været har nok lagt en demper på ansamlinger utendørs. Det har vært veldig rolig, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo-politiet til NTB.

Riktignok meldte Oslo-politiet tidlig på kvelden om stor ansamling av ungdommer ned i tolvårsalderen utenfor Oslo S. Ungdommene var i gjenger på opptil 20 personer.

– Smittevern blir ikke overholdt. Foresatte anmodes om å kontakte sine ungdommer og få dem hjem, lyder også Oslo-politiets oppfordring på Twitter.

Natt til 17. var det samlet en del russ i parker i Oslo. Iversen ser ikke bort fra at det kan skje også natt til 18., men understreker at været ikke innbyr til aktivitet.

Russebiler med folk på taket

I Gol ble en fører av en russebil anmeldt for å ha for å ha kjørt med personer på taket, samt mistanke om promillekjøring, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

Også i Møre og Romsdal fortalte politiet om flere meldinger i løpet av helgen om russebiler som har hatt folk på taket under kjøring.

– Dette kan medføre beslag av førerkort til fører. Passasjerer skal under fart befinne seg inne i bilen, fastslår politiet.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa