onsdag, 21 april 2021 07:59

Randsfjordferge 18 millioner dyrere

Skrevet av
Det er ikke mulig for den nye fergen Elrond å seile opp fra havet til innsjøen Randsfjorden (bildet). Dermed er den momspliktig og blir 18 millioner kroner dyrere. Det er ikke mulig for den nye fergen Elrond å seile opp fra havet til innsjøen Randsfjorden (bildet). Dermed er den momspliktig og blir 18 millioner kroner dyrere. Illustrasjonsfoto: Frank Tverran

Den elektriske fergen Elrond, som skal settes i drift på Randsfjorden, blir 18 millioner kroner dyrere fordi den ikke seiles fra havet til innsjøen i Innlandet.

Ferger til norske riksveier som bygges i utlandet og som seiler hjem for egen maskin, blir ikke pålagt moms.

Men MF Elrond bygges i Rotterdam og skal deretter fraktes i deler via Drammen havn og på trailere til Røykenvika i Gran kommune, der den skal settes sammen.

Dermed vil Skattedirektoratet ha 18 millioner kroner i moms, skriver VG.

– Vi er et innlandsfylke, og det er ikke mulig å seile til Randsfjorden. Og vi er pålagt av myndighetene å konkurranseutsette slike store anskaffelser i EØS-området. Momsregningen føles helt urimelig, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap).

Oppland-representanten Rigmor Aasrud på Stortinget har nå sendt et skriftlig spørsmål om momsregningen til finansminister Jan Tore Sanner (H).

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa