torsdag, 16 juli 2020 10:30

TT-ordningen utvides, men ikke i Ringerike

Skrevet av
TT-ordningen utvides, men ikke i Ringerike Illustrasjonsfoto: Tor Livius Midtbø/SD

- Regjeringen ønsker et godt og enkelt tilgjengelig kollektivtilbud for alle. Gjennom gode transportordninger og bedre infrastruktur skal flest mulig kunne ta del i arbeidsliv, skole og sosiale aktiviteter. Det er gledelig at vi nå kan tildele Viken fylkeskommune 13 millioner kroner for å innlemme enda flere i den utvidede TT-ordningen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Pengene skal gå til brukere i gamle Buskerud fylke med unntak av Drammen og Ringerike. De 13 millioner kronene tildeles for 2. halvår i 2020. Det er fylket selv som har søkt om disse pengene.

- Alle fylkene skal med

Ordningen med tilrettelagt transport for funksjonshemmede (TT-ordningen) er en fylkeskommunal ordning som skal gi et særskilt transporttilbud til personer som ikke kan benytte ordinær kollektivtransport. Den utvidede TT-ordningen er en statlig ordning som kommer i tillegg til den fylkeskommunale. Sammen gir de to ordningene brukere med særlige behov, fortrinnsvis rullestolbrukere og blinde/svaksynte, et tilbud om 200 enkeltreiser per år.

- Nå er totalt ni fylker med i den utvidede TT-ordningen. Vi har et mål om at alle fylkene skal bli en del av ordningen. På den måten sikrer vi at TT-brukere med særlige behov får bedre tilgang på transporttjenester, sier samferdselsministeren.

- Potten er ikke stor nok

- Grunnen til at Drammen og Ringerike kommuner ikke blir innlemmet i den utvidede TT-ordningen nå, er fordi den statlige potten ikke er stor nok til at alle kommunene kunne innlemmes. Da prioriterte Viken fylkeskommune de mindre kommunene fordi brukerne der ofte har mindre transport tilgjengelig og større avstander å reise, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Jonassen i Samferdselsdepartementet.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa