onsdag, 15 juli 2020 14:05

Kaos og kilometerlang kø ved Preikestolen

Skrevet av
Det er onsdag lange køer og mye venting ved fjellplatået Preikestolen i Forsand kommune i Rogaland. Det er onsdag lange køer og mye venting ved fjellplatået Preikestolen i Forsand kommune i Rogaland. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Parkeringskapasiteten er sprengt ved Preikestolen, med kø helt ned til riksveien. Politi er på vei til stedet.

preikestolen kart

Kartillustrasjon: Kartverket/ Frank Tverran

– Det er i hvert fall halvannen kilometer med kø på riksvei 13. Og derfra er det et par kilometer opp til parkeringsplassene, så det står veldig stille, sier operasjonsleder Olaug Bjørnson i Sørvest politidistrikt til Dagbladet.

Det er tusen parkeringsplasser ved turistmagneten, og de er alle i bruk onsdag.

– Det er vanvittig kø. Det er kø ned på riksveien, og vi har bedt politiet om hjelp, sier daglig leder Helge Kjellevold i Stiftelsen Preikestolen til TV 2.

Ifølge Preikestolens nettsider trekker fjellplatået, som ligger i Sandnes kommune i Rogaland, 300.000 mennesker hvert år.

I sommer er det på generelt grunnlag ventet langt større pågang i hele Norge, spesielt fra innenriksturister, som følge av at koronapandemien har brakt med seg reiserestriksjoner, før tilreisende europeere nå også får muligheten til å reise inn i landet.

 

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa