tirsdag, 26 mai 2020 20:27

Viken fylkesråd sender E16 videre

Skrevet av
Viken fylkesråd sender E16 videre Illustrasjon: Statens Vegvesen

Så langt er det null sand i maskineriet med hensyn til framdriften av E16 Skaret- Høgkastet - Hønefoss. Nå har Viken fylkesråd sin innstilling til bompengefinansieringen klar. Den lyder slik:


Fylkestinget fatter følgende vedtak ved behandlingen av Statens vegvesens faglige grunnlag for delvis bompengefinansiering av E16 Skaret – Høgkastet – Hønefoss:

1.
Utbyggingen av strekningen E16 Skaret-Høgkastet-Hønefoss delfinansieres med bompenger i henhold til bompengeutredning fra Statens vegvesen av 19.05.2020

2.
Det legges til grunn 15 års etterskuddsinnkreving i begge retninger i en automatisk bomstasjon på ny E16 mellom Skaret og Høgkastet.

3.
Fv.2848 stenges med en fysisk bom, og passering her vil kun bli mulig for innbyggerne på Sollihøgda, samt for utrykningskjøretøy og buss i rute.

4.
Det gjøres fartsregulerende tiltak på dagens E16 mellom Høgkastet og Hønefoss, slik at denne strekningen blir mindre attraktiv. Det forutsettes at dette gjøres som en del av E16 utbyggingen.

5.
Kommunene/fylkeskommunen aksepterer en gjennomsnittlig bompengetakst på inntil 100 kr (2020-prisnivå) for takstgruppe 1.

6.
Grunntaksten er foreløpig beregnet til 100 kr (2020-prisnivå) for takstgruppe 1.

a.
Takstgruppe 1 med gyldig elektronisk brikke får 20 pst rabatt

b.
Takstgruppe 2 betaler dobbelt takst av takstgruppe 1.

c.
Det gis ingen rabatt for kjøretøy i takstgruppe 2.

d.
Nullutslippskjøretøy i takstgruppe 1 med gyldig brikkeavtale betaler 50 % av ordinær takst fratrukket brikkerabatt.

e.
Nullutslippskjøretøy i takstgruppe 2 får 100 pst. rabatt

f.
Det legges til grunn fritak for betaling i samsvar med gjeldende takstretningslinjer

7.
Gjennomsnittstaksten forutsettes regulert i takt med prisstigningen

8.
Skulle det vise seg at økonomien i prosjektet blir vesentlig gunstigere enn det som det er lagt til grunn i Statens vegvesen sin finansieringsanalyse, forutsettes det at gjennomsnittstaksten ved oppstart av innkrevingen kan settes lavere enn denne som er beregnet. Endelig takst- og rabattsystem vurderes på nytt i god tid før innkrevingen av bompenger starter. Endring i gjennomsnittstakstene forutsetter tilslutning fra fylkeskommunen og lånegarantister.

9.
Bompengeordningen legges inn som et prosjekt under Vegfinans AS.

10.
Vegfinans E16 Sollihøgda AS skal gjennomføre finansiering av bompengeprosjektet gjennom interne lån fra Vegfinans Viken AS, som eier alle aksjer i selskapet. Vegfinans Viken AS, et heleid datterselskap av Vegfinans AS, skal stå for ekstern finansiering av prosjektet.

11.
Punkt 11 gjelder forskjellige økonomiske garantier. Vi har ikke gjengitt dette punktet i RingereiksAvisa.

 

Sist redigert tirsdag, 26 mai 2020 20:32

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa