tirsdag, 26 mai 2020 13:58

Dronning Tyra seiler videre

Skrevet av
Dronning Tyra der elvene møtes Dronning Tyra der elvene møtes Arkivfoto: Frank Tverran

Dronning Tyras Båtforening søkte Ringerike kommune om kr. 450.000,- årlig i perioden 2020-2024, 400.000,- til båtdrift og 50.000,- til vedlikehold av elveleden.

Da Ringerike formannskap behandlet saken tirsdag, var Rådmannen ikke innstilt på å bevilge 400.000 til drift av båten. Rådmannen vurderte saken slik:

"Fossen og elveleden fra Hønefoss til Tyrifjorden er utvilsomt et flott område for rekreasjon, båt-og friluftsliv som ofte benyttes i omtale og markedsføring av byen vår, den inngår også som en del av område-/byutviklingen.
Rydding av elveleden og driften av MS Dronning Tyra har vært gode bidragsytere til at flere har fått mulighet til å oppdage dette med egne øyne, på tur med MS Dronning Tyra eller i egen båt.
I søknadstekst fremkommer ønske om å prioritere eldre og skoleverket noe som i
utgangspunktet ses på som positive tiltak, men det mangler plan og/eller intensjonsavtaler og det er derfor vanskelig å se i hvilken grad det er gjennomførbart å ha et samarbeid med disse gruppene.
Som en ideell organisasjon har Dronning Tyras Båtforening mulighet til se på andre finansieringskilder som eks. medlemskontingenter, sponsorer, prosjekt/generell støtte gjennom stiftelsemidler eller søke andre samarbeidspartnere.

Det er ikke nevnt annen finansiering i søknadstekst.

Dronning Tyras Båtforening kan også søke kulturmidler til enkelt arrangement, slik som foredrag, konsert etc. Søknadsmidler på kr. 400 000,- pr. år er tiltenkt generell drift og uforutsette hendelser. I søknaden finnes ingen konkret plan/disposisjon over hvordan driften er tenkt gjennomført i perioden midlene er tiltenkt (2020-2024), eller plan for videre drift etter 2024.

Direkte støtte til kommersiell drift av turistbåt regnes som konkurransevridende ovenfor andre potensielle aktører."


Runar Johansen (H) reddet stumpene

Det var ingen som motsatte seg støtten på kr 50.000 til merking av elveleden, men representanten Runar Johansen (H) mente at kommunen burde bidra med noe støtte til et visst vedlikehold av båten. Han fikk et enstemmig formannskap til å bevilge ytterligere kr 100.000.

Så blir det opp til Dronning Tyras Båtforening å fastsette medlemskontingent og å søke om midler andre steder.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa