torsdag, 24 oktober 2019 18:41

Ny kontrakt til Kongsberg Aviation

Skrevet av
Leveringen av de nye redningshelikoptrene er forsinket og Forsvaret har nå signert en ny fire år lang vedlikeholdskontrakt for de eksisterende Sea King-helikoptrene. Leveringen av de nye redningshelikoptrene er forsinket og Forsvaret har nå signert en ny fire år lang vedlikeholdskontrakt for de eksisterende Sea King-helikoptrene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Forsvarets nye redningshelikoptre lar fortsatt vente på seg. Nå har Kongsberg Aviation fått forlenget vedlikeholdskontrakten på Sea King fram til 2023.

Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) har hatt totalansvaret for å vedlikeholde motorene på den norske Sea King-flåten siden 2016. Nå opplyser selskapet at Forsvaret har forlenget denne kontrakten med ytterligere fire år.

Vedlikeholdskontrakten har en verdi på 100 millioner kroner.

Da Stortinget for 17 år siden vedtok å bestille nye redningshelikoptre for å erstatte flåten av de nå over 50 år gamle Sea King-helikoptrene, var meningen at det første av de nye AW101-helikoptrene skulle leveres i 2019, og at alle Sea Kingene skulle være erstattet innen 2021.

I regjeringens forslag til neste års statsbudsjett går det fram at det første AW101-helikopteret tidligst vil bli satt i drift i første halvår neste år, og at det deretter vil ta minst to år før de resterende er i drift.

I forrige uke, 17. oktober, utløste derfor Forsvaret opsjonen i den eksisterende vedlikeholdskontrakten, og avtalen gjelder nå fram til 2023.

Sea King-helikoptrene utfører primært søk- og redningstjeneste samt luftambulanseoppdrag. Helikoptrene eies av Justisdepartementet, men opereres av 330. skvadron i Luftforsvaret.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa