onsdag, 05 desember 2018 14:04

Nå begynner prøveprosjektet på Mælingen

Skrevet av
Nå begynner prøveprosjektet på Mælingen Kartskisse: Jernbaneverket

Denne uken begynner arbeidet med prøveprosjektet på Mælingen. Det er fundamenteringsmetode for de planlagte bruene som skal testes.

Mandag 3. desember ble det skrevet kontrakt med entreprenøren Contexo, som er valgt til å utføre prøveprosjektet. Contexo har også kontor i Hønefoss.

– Valget er basert på en kombinasjon av pris og måten de har dokumentert og beskrevet gjennomføringsevnen av prosjektet. Vi tror at Contexo kommer til å gjøre en god jobb, forteller Ivar Olsen i Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16.

Pæling eller ikke pæling

Fundamenteringsmetodene som skal testes er fylling og pæling.

– Hele hensikten med prøveprosjektet er at vi vil finne den optimale metoden å fundamentere brua på. Dette vil skape forutsigbarhet for prosjektet og mindre belastning for naboene, sier Ivar Olsen i Fellesprosjektet for Ringeriksbanen og E16.

Prøvefyllingene skal simulere arealet og vekten av et brofundament, slik at vi kan måle setningene i grunnen. Det vil gi oss svar på om det er mulig å bygge brua uten å bruke pæling. Skulle det vise seg å være mulig å unngå pæling, betyr det mindre anleggstrafikk, en kortere anleggsperiode, og mindre støy for beboerne i området.

Prøvepælingen skal gjennomføres for å vurdere lengden på pælene og omfanget - dersom det blir nødvendig med pæling. Dette skal gjøres to steder. Vi skal slå ned pæler for å få innsikt i hvor stor motstand det er i grunnen, noe som vil gi oss informasjon om hvor lang tid vi kommer til å bruke ved eventuell pæling.

Hva skjer fremover?

Arbeidet med prøveprosjektet begynner i allerede i uke 49. Entreprenøren vil starte med å utbedre krysset mellom Busundveien og Mælingen. Det skal også lages noen møteplasser slik at det blir lettere for de store bilene våre å møte den lokale trafikken.

Videre skal områdene for prøvefyllingene (se oversiktskartet) klargjøres ved at jord blir fjernet. Deretter starter arbeidet med riggområdene og fyllingene. Det er forventet at arbeidene før jul blir relativt beskjedne. De tyngste arbeidene kommer i gang etter jul, og det er også da den største massetransporten starter. Arbeidet med prøvepælene begynner først i februar/mars.

Arbeidstidene vil være som følger:

  • Entreprenøren skal i utgangspunktet jobbe fra kl. 07.00-19.00 mandag-torsdag. Dersom det blir nødvendig kan fredager også bli tatt i bruk.
  • Det skal ikke jobbes i romjulen
  • Arbeidet avsluttes senest 30. mars 2019
  • Det skal også utføres noen trafikksikkerhetstiltak i området. Det vil bli etablert tre fartshumper, og på hele strekningen fra krysset ved RV35 til og med Prestmoen grustak blir det nedsatt hastighet til 50 km/t. Det vil bli sterkere veibelysning i krysset ved veien til Røssholmstranda, og det vil bli skilting av anleggstrafikk.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa