søndag, 29 juli 2018 16:13

Vibeke Skofterud omkom i vannscooterulykke

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Vibeke Skofterud omkom i vannscooterulykke Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Det var Vibeke Skofterud, tidligere landslagsløper i langrenn, som søndag ble funnet død etter vannscooterulykken i Arendal.

Skofterud ble 38 år gammel.

– Kvinnen er nå identifisert, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Politiet meldte om hendelsen like før 12.30 søndag.

– Den omkomne ble først meldt savnet klokken ett natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St. Helena i Hovekilen og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier Alsaker.

Sorg

Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011).

– Dette er bare bunnløst tragisk. Mine tanker går til de aller nærmeste vennene og familien. Det blir som et sort hull der verden raser sammen, sier Vidar Løfshus, landslagssjef i langrenn, til NTB.

Han jobbet med Skofterud i flere år mens hun var aktiv landslagsløper.

– Vibeke var først og fremst en løper med gode resultater. Og så har hun vært en fargeklatt, en livsglad jente som alltid har bydd på seg selv og vært positiv.

Stoppet av skader

I 2012 gikk Vibeke Skofterud til topps i langløpet Vasaloppet som første norske kvinne. Hun tok også et individuelt NM-gull i sprint i 2002 og hadde 15 pallplasser individuelt i verdenscupen.

Etter at Skofterud ga seg i landslaget i 2014, skulle hun satse på langløp, men skader og sykdom gjorde at hun ikke gikk flere skirenn. I OL sist vinter var hun en del av Eurosports ekspertteam i Pyeongchang.

Årsaken til den tragiske vannscooterulykken er foreløpig ikke avklart. Politiet jobber søndag ettermiddag på ulykkesstedet og gjør tekniske undersøkelser.

Skofteruds lokalsamfunn i sjokk: – Min tristeste dag som ordfører

Hjemkommunen Eidsberg har mottatt nyheten om Vibeke Skofteruds død med sjokk og vantro. Ordfører Erik Unaas minnes kommunens æresborger.

Vibeke Skofterud (38) var i mange år i verdenseliten i langrenn og tok deriblant OL- og VM-gull i stafett. Søndag ettermiddag kom den triste nyheten om at den tidligere langrennsløperen omkom i en vannscooterulykke i Arendal.

Skofterud var æresborger på hjemstedet Slitu i Eidsberg kommune i Østfold. Lokalsamfunnet er i sorg etter at nyheten kom.

– Vibeke var i nærmere 20 år en av Eidsberg kommunes desidert fremste ambassadører. Vibeke utviklet seg som en glitrende og reflektert foredragsholder, kjent over hele landet. Samtidig var hun sine røtter bevisst. I hele karrieren representerte hun moderklubben Slitu IF, hun var æresborger av Slitu og alltid lett å be til arrangementer i hjemkommunen, skriver ordfører Erik Unaas i en pressemelding til NTB.

– I dag flagges det på halv stang, og det er bunnløs sorg på Slitu, i Eidsberg, Mysen og i et samlet Idretts-Norge. Dette er min tristeste dag som ordfører, fortsetter Unaas.

Ordføreren sender varme tanker til Skofteruds familie og nærmeste venner og ber at man tar godt vare på hverandre i den tunge tiden.

Sist redigert søndag, 29 juli 2018 16:19

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa