mandag, 11 desember 2017 09:53

Kirken er vigslet

Skrevet av
Kirken er vigslet Foto: Frank Tverran

Hønefoss kirke var mer enn fullsatt under vigslingen søndag den 10.desember. Prost Kristin Moen Saxegaard passet nøye på at ingen var glemt i sine åpningsord til menigheten.

Hun innrømmet at hun selv verken hadde vært enig i kirketomt eller kirkebygg, men var positivt overrasket over hvor flott og innholdsrik det nye kirkebygget var blitt.

Og "alle" var der, tilsammen 200 inviterte gjester, ten-sing, kirkekoret, blåsere og stykere. Og ikke minst medlemmer av Hønefoss menighet som lenge hadde savnet en kirke.

Det var et hyggelig gjensyn med prost emeritus Per Tore Meberg og domprost Jan Otto Myrseth - begge med fartstid i Ringerike prosti.

Biskop Per Arne Dahl holdt dagens preken. Han kom ikke utenom Hans Børlis dikt "Treet som vekser opp-ned". Dette treet som har røttene i himmelen og greinene ned mot jorda, går slik:

Drømmen er et tre
som vekser opp-ned:

Røttene festet i himmelen,
fine rothår suger
sær grokraft
fra moldmørket mellom stjernene,
mens kronen brer ut sine greiner til
en hvileplass for fuglene
i menneskehjertets uendelige rom.

Ikke samme bibeltekst
Selv om kirken ble tatt i bruk samme dato som den første Hønefoss kirke, er ikke bibelteksten den samme som den 10 desember 1862. Blant annet fordi den 10.desember 1862 ikke var en søndag, men en onsdag. Og det var i uken mellom 2. og 3. søndag i advent. Dagens tekst ble den gangen hentet fra Jesaja 55:10-11.

Antiklimaks
For mange ble det et lettelsens sukk og en ro i sinnet fordi den nye kirken endelig var på plass. For noen også et antiklimaks fordi fokuset i lang tid hadde vært rettet mot denne dagen. Men nå står den der. Den nye kirka i Hønefoss.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa