tirsdag, 22 august 2017 09:11

Og så kom kirkeklokkene

Skrevet av
Og så kom kirkeklokkene Foto: Frank Tverran

Nå skal det bli lyd i tårnet. Tirsdag ankom de to nye kirkeklokkene til Hønefoss kirke.

De gamle klokkene

I begynnelsen av 1862 ga Christen Rode Krefting på Egge, 300 spesidaler til den største kirkeklokken. Kirken ble innviet 10. desember 1862.

To klokker, begge ifølge innskriften støpt av A. O. Holte på Toten 1862.

Den ene klokken hadde teksten "Over livets sterke larm klinge skal min klare stemme. Vekke længsler i din barm at din fod ei maatte glemme — tid til Herrens huus at gaa — naadens porte aaben staa". Klokken var ifølge innskriften gitt av Christen Rode (Proprietær Christian Roede Krefting på Egge.) Diam. 78 cm, h. 78 cm.

Den andre klokken hadde teksten "Kom! Raaber her en røste — Til Herrens menighed: Forsamler eder! Hører! Kom! Raaber Herren selv/Jeg byder alle fred — fra død til livet fører." Diam. 74 cm, h. 70 cm. Klokken var ifølge innskriften anskaffet for midler fra en "dame bazar".

De nye klokkene

Også denne gangen har menigheten vært avhengig av gaver for å økonomien til å gå opp. I forbindelse med at RingeriksKraft rundet 100 år i 2012, gav de nærmere en halv million kroner i gave til Hønefoss by, slik at de kunne kjøpe de nye kirkeklokkene.

De nye klokkene har teksten "Se jeg forkynner dere en stor glede"(Lukas 2.10) og "Hør dere himler og lytt, du jord, for Herren taler" (Jesaia 1.2).

Klokkene er levert av Olsen Nauen klokkestøperi i Tønsberg. Denne bedriften har eksistert siden 1844 og er i dag Norges eneste klokkestøperi.

kirkeklokker2
Kirkeklokkene heises på plass (Foto: Frank Tverran)

Sist redigert tirsdag, 22 august 2017 12:39

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa