onsdag, 19 juli 2017 22:28

Forsvarer vil undersøke om siktede for Flå-drapet var psykotisk

Forsvarer vil undersøke om siktede for Flå-drapet var psykotisk Foto: NTB/Scanpix

Mannen som er siktet for drapet på kjæresten sin i Flå i Hallingdal, vil ta stilling til skyldspørsmålet etter at det blir undersøkt om han var tilregnelig.

– Han forteller at det mest sannsynlig er han som har gjort det, men det er begjært etterforskningsskritt for å avklare om han var tilregnelig, eller om han kan ha vært i psykose. Han vil ta endelig stilling til skyldspørsmålet når slike undersøkelser er gjennomført, sier advokat Sindre Løvgaard til NTB.

Forsvareren sier drapssiktede mannen i 20-årene er svært psykisk nedbrutt etter hendelsen tirsdag morgen. Siktede har sittet i avhør onsdag ettermiddag og kveld. Det har så langt ikke kommet fram noe motiv for drapet.

– Han er svært fortvilet, og kan ikke forstå det som har skjedd, sier Løvgaard.

Den drapssiktede mannen kolliderte i 8.30-tiden tirsdag morgen med en annen bil på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå i Hallingdal. Sittende fastklemt i ulykkesbilen, fortalte han at han nettopp hadde drept kjæresten sin på ei hytte. Kort tid etter fant politiet kvinnen død. Siktede har vært innlagt på sykehus etter trafikkulykken.

Saken fortsetter under bildet.

flaadrapet2
Foto: NTB/Scanpix

Styrket teorien

– Vi mener det han har forklart har styrket vår teori om at han er gjerningsmannen i denne saken, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Siktede ble ifølge forsvareren lagt inn på psykiatrisk sykehus etter avhøret onsdag. Han skal etter planen framstilles for varetektsfengsling fredag.

– Dersom han blir fengslet er spørsmålet om han skal sitte i varetekt eller om han skal tas hånd om av helsevesenet, sier Omholt.

Trafikkulykke

Tirsdag bekreftet Omholt at en av politiets teorier er at drapet skjedde på morgenen, trolig rett før mannen satte seg i bilen og kjørte fra åstedet. En av teoriene politiet jobber ut fra er at siktede kolliderte med en møtende bil med vilje, kort tid etter at han forlot åstedet.

Løvgaard bekrefter overfor NTB at mannen var svært fortvilet da han satte seg bak rattet.

Det ble tatt blodprøver for å avdekke om han var ruspåvirket. Politiet har så langt ikke fått svar på prøvene.

Både politiet og forsvareren sier mannens fysiske helsetilstand er god.

Rundspørring

Omholt opplyste overfor NTB onsdag at politiet er ferdige med rundspørringen på hyttefeltet, og det gjennomføres vitneavhør av flere personer. De tekniske undersøkelsene på åstedet ferdigstilles torsdag.

– Det er flere vitner som har forskjellig informasjon, sa Omholt, og la til at det dreier seg både om hyttenaboer og involverte i trafikkulykken. Han sa rundspørringen også har gitt observasjoner som politiet anser som interessante.

Politiet har også fått inn elektronisk informasjon, både fra teleselskap, bompasseringer og kameraovervåking fra ulike steder.

Den drapssiktede mannen og avdøde er begge født på 1990-tallet og er norske statsborgere. Politiet har opplyst at både siktede og avdøde bodde i Østfold. Ifølge NRK var de var på ei hytte som eies av drapssiktedes familie.

(©NTB)

Sist redigert onsdag, 19 juli 2017 22:33

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa