Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)
Engesveen åpner ballet: 0-1 Engesveen åpner ballet: 0-1 Foto: Frank Tverran

Etter 11 spilte kamper, har Ringerike Panthers tatt en god plass i førersetet i 1. div. ishockey. Lørdag var stemningen til å ta og føle på før matchen ble blåst i gang i Bergenshallen. Men det hjalp ikke at enkelte trenere i boksen til bergenserne stilte i dress og slips. Her ble de satt på plass av det beste laget.

0 2 moen
Moen, bakerst, setter 0-2 (Foto: Frank Tverran)

Bergen gikk hardt ut i begynnelsen av matchen og presset Ringerike høyt oppe på banen. Keeperen var dessuten flere turer bak buret og stoppet flere av pasningene til Ringerike. Men etter hvert ble Bergen liggende lenger og lenger bak på banen og keeperen fikk annet å tenke på foran mål i stedet for bak. Etter drøye 12 minutter fikk Ringerike det første målet. Velfortjent. Det var Engesveen med assist fra Persson og Albert. I resten av perioden framsto Bergen som rene statister og vi måtte se en ekstra gang på tavla for å forsikre oss om at Bergen ikke hadde noen utvist da Ringerike spilte noe som lignet powerplay. Dessverre ble Persson utvist i 2 minutter like før slutten av perioden fordi han forsinket spillet.

Dermed startet andre periode i undertall og vi så ikke mye til det flotte spillet fra første periode selv etter at det ble fullt lag. Heldigvis så flere dette, og Ringerike tok timeout etter 4 minutter. Dette satte ny fart og systemet kom tilbake i spillet. Først scorte Moen med assist fra Melin og Hagen og like etter scorte Melin med assist fra Persson. Men tre minutter før perioden var slutt, greide Bergen å redusere til 1-3 ved Santanen.

Tre minutter inn i tredje periode begynte usikkerheten å bre seg hos Bergen, og de byttet ut målvakt Smith med Svendsen. Drøye to minutter igjen av matchen, tok Bergen ut han også, da de etter den obligatoriske taper-timeouten brukte 6 utespillere. I tillegg greide selvfølgelig Hopen å bli utvist, men så gode som Ringerike er nå om dagen, hadde de ikke problemer med å holde resultatet 4 mot 6.

Det skal nevnes at samtlige scoringer i matchen ble gjort med fulle leg på isen.

5.-rekka gjorde også bra fra seg i Bergenshallen. De syntes faktisk bedre enn hjemmesupporterne, selv om de ikke greide å overdøve hjemmepublikummet.

Bergen hadde 39 skudd på mål og Ringerike 36. Det var en fin match uten for mye knuffing. Ringerike fikk 8 straffeminutter mens Bergen nøyde seg med 6. Berømmelse til begge lag for ryddig spill. 512 tilskuere så matchen.

Søndag den 30.oktober kommer returkampen klokka 16.30. Den bør ikke bli poengløs for Panthergutta!

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.